Okullarda "kan bağışı" kampanyası

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ın işbirliğiyle "Okulumda ‘kan’panya var" etkinliği başlatıldı

GÜNCEL 20.10.2022 15:20:00 0
Okullarda

İskenderun/SES
Hatay Valisi Rahmi Doğan, toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturulması, kan bağışı bilincinin arttırılması amacıyla Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ın işbirliğiyle başlatılan "Okulumda ‘kan’panya var" etkinliğinde kan vererek destek oldu ve kampanyayı da başlattı. Milli Eğitim Hatay İl Müdürlüğü, 20 Ekim'de başlatılan kampanyanın süresiz devam edeceğini açıkladı.

Hatay Valiliği himayesinde, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ı işbirliğinde gerçekleştirilen "Okulumda ‘kan’panya var" etkinliğine destek vermek amacıyla Antakya'nın Cumhuriyet Meydanındaki Kızılay Kan Merkezini ziyaret eden Hatay Valisi Doğan, "Milli Eğitim Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılay ile 'Okulumda ‘kan’panya var’ isimli bir kampanya başlattı. Kan vererek bu kampanyayı başlatmış oldum. Tüm okullarımızda öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz bu kampanyaya iştirak edecekler ve böylelikle Kızılay’a destek olacağız. Ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 92’sini Kızılay karşılamaktadır" dedi. 

Kızılay’ın çok çeşitli faaliyetleri bulunduğunu anlatan vali Doğan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: "Dünyanın çeşitli yerlerinde Türkiye adına yapılan yardımlar gibi ülkemizin sağlık sektörüne de verdiği destekler var. Sağlık sektörümüzde Kızılay tarafından yürütülen faaliyetler içerisinde en önemlisi de ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması. Tabi bu kuruluşa destek vermek büyük önem arz etmektedir. Biz de Hatay olarak bir nebze olsun destek verebilmek adına böyle bir kampanya başlattık. İl okullarında kampanya süresi boyunca bu faaliyet devam edecek. Ben şimdiden emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm Hataylı hemşehrilerimi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum."


Anahtar Kelimeler: Okullarda " bağışı" kampanyası

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19