'Okunan kitabın niteliğini önemsiyorum'

İskenderun´da kitapçı ve sahaf sayısı eskiye göre azaldı.

GÜNCEL 7.07.2021 15:47:10 0

Akın Bodur-Devrim Fındık/İskenderun

 Bu da insanların güncel kitapları dokunarak, inceleyerek almasını değil, duyum ve önerilerle siparişle ulaşmalarına yol açıyor. Kentte ´Kitaphane Sahaf´ın sahibi Halil Doğan (44), 6 yıldır sürdürdüğü işine, ´kitaplara olan aşkı´ nedeniyle başladığını belirtiyor. Kitaba ilgisinin ´Kitaphane Sahaf´ı açıp, işletmeye yol açtığını anlatan Doğan, şimdiye kadar 600´e yakın kitap okuduğunu düşündüğünü ifade etti.

Yöre halkının kitap okumaya yaklaşımı nasıl?
Gazetemizin 'İskenderun´da yaşayan insanların, yöre toplumunun kitaba ilgisi ve yaklaşımı nasıl? Sizce kent halkı kitap okuyor mu?' sorusuna yanıt veren kitapçı-sahaf Doğan, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Önemli olan ne okunduğu, ne okuduğun. Okunan kitabın niteliğini önemsiyorum. Günümüzde en çok tercih edilen kitaplar; fenomenlerin çıkardığı popüler kitaplar. Yine de, az da olsa, edebi değeri olan, bilgi birikimi içeren kitapları tercih eden insanlar da var. Yaş gruplarına göre kitap tercihleri değişiyor. Bütün yaş grupları kitap okuyor, ama yaş grubuna göre kitapların türleri ve tercihleri de değişiyor.'

'Kitap okuru sayısı azalıyor'
Sadece İskenderun veya Hatay´da değil, ülkemizde kitap okuru sayısının azaldığını anlatan Doğan, 'Kitap okuru sayısının her geçen gün azalmasının sebepleri arasında, bilgiye ulaşımın internet yoluyla sağlanması da var. Bir bilgiye acil ihtiyacı olan, o ihtiyacına internet üzerinden ulaşıyor ve ihtiyacı kadarını alıyor” dedi.
Kitabevlerinin insanların birbirleriyle tanışıp, fikir alışverişlerinde bulunabilecekleri bir yer olduğunu belirten Doğan, 'Kitabevleri insanların birbirleriyle tanışabilecekleri, fikir alışverişlerinde bulunabilecekleri bir yer. Kitaplar da kitabevlerinden alınmalı. İnternet üzerinden veya siparişle yapılan kitap alışverişleri, insanları bu zenginlikten mahrum bırakıyor. Bu nedenle de kitaplar, kitapçıdan alınmalıdır. Kitap alınırken sohbet de edilmelidir. Kitaplar, ruhu olan canlı birer varlıktır. Ve onlara hürmet edilmesi gerekli olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19