Okuyan kızlar toplumu şekillendirir

Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Kadriye Umaroğlu, toplumda kadının güçlenmesi halinde aile yapısının güçleneceğini, suça karışan çocuk oranının azalacağını ve güçlü bir toplumun oluşacağını ifade etti

GÜNCEL 22.12.2022 16:07:00 0
Okuyan kızlar toplumu şekillendirir

Akın Bodur/İskenderun

Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin etkinliğine işbirliğiyle düzenlenen Geleneksel Çarşamba Sohbetine konuk olan Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Umaroğlu, vakıf olarak kadın, çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar yaptıklarını, üç kesimi nitelikli hale getirip, istihdam edilmelerini sağlamaya yönelik kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi. Dar gelirli ailelere Ramazan yardımı, ihtiyacı olan engellilere tekerlekli sandalye, tedavi yardımı, öğrencilere kitap, kırtasiye, giyim, spor malzemesi ve ulaşım yardımı yaptıklarını, okullarda diş sağlığı eğitimi ve sağlık taraması düzenlediklerini, okullar ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle konferans, panel, seminerler düzenlediklerini, kadına yönelik dokuma ve el beceri kurslarının açılmasına katkı sunduklarını anlatan Umaroğlu, "Kız çocuklarının okuması, eğitimli olması toplumu şekillenmesinde en önemli etkendir. O yüzden kız çocuklarının okumasını çok önemsiyoruz" dedi.

Kadın üzerine yazılan şiirleri katılımcılara okuyan Umaroğlu, "Amacımız kadını her açıdan güçlendirmek, okumasını sağlamak. Eğitimli bir annenin çocukları da eğitimli olur ve toplumda suç oranı azalır" diye konuştu.

“Çocuk yetiştirirken toplumsal eşitliğe dikkat etmiyoruz”

Ailelerin çocuk yetiştirirken kız ve erkek çocuklarına farklı yaklaştığını, oyuncakları alırken bile toplumun çocuklara yüklediği rolle hareket edildiğini anlatan Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı Hatay Şube Başkanı Umaroğlu, şöyle konuştu: "Çocuk yetiştirirken toplumsal eşitliğe yeterince dikkat etmiyoruz. Ve çocukları belirli çizgide yetiştiriyoruz. Biz kadını güçlendirmeye çalışırken, kadını üretken ve ürettiğini ev ekonomisine katmasını sağlamaya da amaçlıyoruz. Kadın güçlü olursa, kadın eğitilirse yuvalar da dağılmaz. Çünkü, evde çocuğun ilk öğretmeni annedir. Ailelerin parçalanmasının özünde ekonomik gerekçeler var. Bu yüzden kadının üretimi de önemli."


Anahtar Kelimeler: Okuyan kızlar toplumu şekillendirir

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19