“Olası sonuç Dingil´i üzer”

Savaş´tan referandum isteğine ‘talihsizlik´ yorumu

İSKENDERUN 6.10.2018 10:10:27 0
“Olası sonuç Dingil´i üzer”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nda önceki gün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından yaptığı değerlendirmede İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´in iskelenin kullanımıyla ilgili ‘referandum´ isteğini talihsiz bir açıklama olarak yorumladı. Savaş, “Olası bir referandumda çıkacak sonuç kendisini üzer” dedi.
HBB´den yapılan yazılı açıklamada Başkan Savaş´ın İskenderun toplantısına yönelik değerlendirmesine yer verildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler´in HADO´yu engellemek istediğini, ancak katılımcıların bu projeyi benimseyen yaklaşımı karşısında geri adım atmak zorunda kaldıklarını savunan HBB Başkan Savaş, “İskenderun´da yapmak istediğimiz limanın yeri bizim olmasına rağmen giden Vali Celalettin Lekesiz bu alanı İskenderun Belediyesi´ne verdi. Bu konu üzerinden açtığımız dava devam ediyor. Tüm bunlara rağmen HADO´nun şehrimize sağlayacağı maddi ve manevi kazancı bilen, düşünen iş dünyası insanları, STK temsilcileri ve Hatay halkı bu projenin hayata geçmesini bekliyor. Biz de bunun için çalışma devam ediyoruz” dedi.
İskenderun´daki son toplantıda da engelleme isteğinin yine projenin sahiplenilmesi karşısında geri adım atıldığını vurgulayan Savaş, şu değerlendirmeyi yaptı: “Şehrimizin ve halkımızın ne istediğini biliyoruz. Belediye başkanlığı için vizyon gerek. Sayın Seyfettin Dingil´in referandum isteğini talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Olası bir referandumda çıkacak sonuç kendisini üzer. Kendisi yaptığımız battı çıktıya da karşı çıkmıştı ancak İskenderun halkının yüzde 95´i bu projemizi desteklemişti”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19