Olta balıkçılığı yarışması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hatay İl Müdürlüğü ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) işbirliğiyle düzenlenen ve geleneksel hale getirilen İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışması dün yapıldı.

13.11.2017 10:39:55 0
Olta balıkçılığı yarışması

 

İskenderun sahilinde düzenlenen yarışmaya 150´ye yakın kişi katıldı. Yarışmaya, Hatay dışından Adana ve Mersin´den de katılanların olduğu belirtildi.
İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, geleneksel olarak yaptıkları olta balıkçılığı yarışmasının bu yıl 8.´sini düzenlediklerini söyledi. Yarışmayı düzenlemedeki amaçlarının sportif olta balıkçılığını bölge insanına sevdirmek olduğunu ifade eden Aktaş, 'Devralmış olduğumuz denizlerimizi, çevremizi aldığımız gibi aynı şekilde teslim edebilmeyi amaçlıyoruz. Günümüzde teknolojiye bağlı olarak çok fazla gelişme yaşanıyor. Bu olta balıkçılığında da etkili. Bizler, hem teknolojiyi savunacağız, hem de sportif olta balıkçılığının nasıl yapılması gerektiğini insanlara aktarmaya çalışıyoruz' dedi.
İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı Yarışmasına Adana´dan katılan Yusuf Selim, etkinliğe arkadaşlarıyla birlikte geldiğini ifade etti. Yarışma bilgisini internet üzerinden öğrendiğini anlatan Selim, ´rast gele´ diyerek oltayı attığını ve yarışmaya katıldığını belirtti. Yarışmacılardan Filiz Sucu da etkinliğe kentten katıldığını söyledi. Yarışmaya geçen yıl da katıldığını ve geçen yıl eşinin birinci olduğunu anlatan Sucu, yarışmanın bu yılki birincisi olmak için çabaladığını anlattı ve ailece balık tutmayı sevdiklerini ifade etti.
Yarışmacıların sıklıkla balık yerine birbirinin oltalarını tutukları gözlenirken, yarışmada cinsi, boyu ve türüne göre tutulan balıklara ödül verileceği öğrenildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22