Önce toplantı yaptılar, sonra da çalışma

CHP İskenderun Kadın kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü dün yaptığı toplantıyla kutladı. Kadınlar, toplantı sonrası seçim çalışmaları için sokağa çıktı.

SİYASET 9.03.2019 09:30:01 0
Önce toplantı yaptılar, sonra da çalışma

Akın Bodur/İskendrun

Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Muhsine Korkmaz, kadınlar gününün tarihini anlattı ve 8 Mart´ın, 1977´de BM tarafından Uluslararası Kadınlar Günü olarak kabul edildiğini anımsattı. 8 Mart´la, kadınların, sosyal, siyasal, ekonomilerinin gelişmesi ve haklarının tanınlanmasının amaçlandığını belirten Korkmaz, şair nazım Hikmet´in 'Kadın' adlı şiirini okudu, Mustafa Kemal Atatürk´ün toplumun kadın ve erkeklerden oluştuğunu söylediği ifadeyi anımsattı.
Kadının emeğinin yok sayıldığını belirten Hatay Milletvekili Suzan Şahin de 8 Mart´ın 33 ülkede tatil olduğunu, 20 ülkede de kadın-erkek fırsat eşitliğinin yasalarda bulunduğunu söyledi. Ülkenin kadına şiddette Avrupa´da ilk sırada yer aldığını anlatan milletvekili Şahin, kadınların haklarına ulaşacağı zafere kadar omuz omuza mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ise çıktıkları mücadelede kadınların katkılarıyla kazanacaklarını, bir günün değil, her gününün bayram havasında kutlanmasını temenni ettiğini belirtti.
CHP İskenderun Belediye Başkan adayı Yılmaz Şahutoğlu da 8 Mart´ın, sermayenin gücünün kadınlara yönelik baskısı sonucu ortaya çıktığını anlatarak, kadınların bu mücadeleyi onlarca yıldır sürdürdüğünü kaydetti. Kadının olmadığı bir yerde güvenin olmayacağını ifade eden Şahutoğlu, kadınların iş, siyaset hayatında eşitliğ için mücadele edilmesi gerektiğini, kadınları sosyal ve siyasal hayatın dışına itmeye çalışanlara karşı dik durulması gerektiğini ve onlarla birlikte mücadeleyi sürdürdüklerini anlattı.

Şahutoğlu, projelerini tanıtacak
'Millet İttifakı´nın İskenderun Belediye Başkan adayı CHP´li Yılmaz Şahutoğlu, bugün projelerini tanıtacak. Belediye Kültür Sarayındaki toplantı saat 14.00´da başlayacak. Şahutoğlu, 'Hayal kurmuyoruz. İskenderun´un geleceğini planlıyoruz” sloganıyla projelerini tanıtacak.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22