“Önce Türkiye tarihinin en büyük terör katliamına yaptırım uygulansın”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, dışarıda ‘savaş politikalarını´ sürdüren iktidarın içerde de 31 Mart´tan bu yana HDP´ye yönelik ısrarlı yaklaşımını eleştirdi.

SİYASET 23.10.2019 10:02:12 0
“Önce Türkiye tarihinin en büyük terör katliamına yaptırım uygulansın”

İskenderun/SES

Suriye´ye yönelik harekatla ilgili bir soruyu yanıtlayan Mengüllüoğlu, “Biz başından beri şunu savunuyoruz: Terör tehdidi nedeniyle bir başka ülkeye girmeyi düşünen iktidar, öncelikle Türkiye tarihinin en büyük terör katliamına ve onun sanıklarına yaptırımda bulunması gerekir. 10 Ekim katliamında IŞİD militanları tarafından öldürülmüş 103 yurttaşımız varken, daha katliamın ilk dakikalarında halkımızın üzerine nasıl gaz sıktırıldığını, TOMA´lardan su sıktırıldığını hatırlıyoruz' dedi.
10 Ekim´le ilgili yürütülen soruşturmanın ne kadar kirli yürütüldüğü, hatta üzerinin örtülmeye çalışıldığını ve militanların daha önce bağlı olduğu hiçbir kurum, kuruluş ve bireyle ilgili hiçbir açıklama yapılmadığını söyleyen Mengüllüoğlu, aynı şeyin Reyhanlı Katliamı´nda da görüldüğünü ve yurttaşların “Alevi-Sünni” diye ayrıştırıldığının hatırlandığını söyledi.
Yargı reformuna ilişkin yaptığı değerlendirmede de Mengüllüoğlu şunları kaydetti: “Yargının bağımsızlığını güvenceye almayan hiçbir paket halkın çıkarına ve demokrasiye uygun olamaz. Bir yandan yargı reformu ile göz boyatılırken diğer taraftan mahkemelerdeki adaletsizlik devam ediyor. Pakette çok tehlikeli bir durum var. Ceza indirimi getirmesi beklenen ikinci yargı paketinde çocukların istismarcılarıyla belli şartlarda evlenmesi durumunda, cezanın erteleneceğine yönelik hüküm bulunuyor. Yani çocukları tecavüzcüsü ile evlendirmeye yönelik bir yasa tasarısı getiriyorlar. AKP´nin yapacağı tek şey yargıyla halkı uyutarak, bir kloroform etkisi yaratmak olur. Bu yüzden de geçen pakete ve bundan sonra da geçirilmeye çalışılacak olan pakete şiddetle karşı çıkacağız ve mücadeleyi her yere taşıyacağız.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62