'Önceki dönem mecliste yaşadığımız sıkıntıları, yaşamıyoruz'

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Meclisi, ocak ayı toplantısını tamamladı

SİYASET 17.01.2020 11:13:46 0

Antakya/SES

. HBB Meclis Salonunda önceki gün HBB Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplanan meclis, gündeminde bulunan 16 maddeyi görüşülerek, karara bağladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 10.01.2020 tarihli toplantısında alınan 03 sayılı kararla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen mülkiyeti belediyeye Defne´nin Çekmece Mahallesi kütüğüne kayıtlı 17509 sayılı parselin satışını yapabilmek için belediye encümenine yetki verilmesini oy birliği ile kabul ederken,10.01.2020 tarihli toplantısında alınan 09 sayılı kararla Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Hatay EXPO 2021 Antakya ve Arsuz ilçelerindeki alanların yapım ve yatırım işlerinde kullanılmak üzere borçlanma yapılması ile ilgili komisyon raporunu da görüştü. HBB Genel Sekreteri Nihat Tazearslan´ın EXPO 2021 ile ilgili sunum yaptığı toplantıda, komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Mecliste konuşan HBB Başkanı Savaş, 'Sekiz yıldır Suriye´den gelen misafirlerin bize kattığı sıkıntıları bertaraf etmek lazım. Bu nedenle Hatay´ın turizm merkezi olmasını istiyoruz. New York Times dergisinde görülmesi gereken 52 şehir arasına girmiş bir şehiriz. Hatay´ımızın tüm güzelliklerini dünya ile paylaşmak istiyorum. EXPO dünyada yapılan en büyük üçüncü organizasyon. Biz EXPO´yu Antalya´dan çok daha uygun bir bütçeye mal edeceğiz. EXPO Antalya´da genel bütçe ile yapıldı biz yerel bütçe ile yapacağız. Kırsal kalkınma planımız EXPO üzerinden yapılacak. Çiftçinin durumu ortada. Şehirlerde insanlar bir şekilde kendilerini geçindirebiliyor ama kırsal kesimdeki insanlar ekonomik sıkıntı ile mücadele ediyor. Hatay´ın turizm ve ekonomi anlamında kalkınabilmesi için böyle güzel bir projeye ihtiyacı var. Önceki dönem hizmet yapılaması anlamında mecliste yaşadığımız sıkıntıları şu ana kadar bu mecliste yaşamıyoruz. Bunun için belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum' değerlendirmesinde bulundu.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını 14 Şubat Cuma günü saat 16.00´da Dörtyol´da yapacak.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29