Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin´in, Hatay yangınları sonrası orman yangınlarının önlenmesi ve erken müdahale edilmesi için TBMM´ye sunduğu meclis araştırma önergesi AKP ve MHP´li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

SİYASET 16.10.2020 18:16:00 0
Önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Hatay´ın Belen ilçesinde başlayıp 15 ayrı noktada yaklaşık 350 hektara yakın alanın yanıp, 60´a yakın ev, işyerleri ve araçların hasar görüp kullanılmaz hale geldiği, zeytin bahçeleri, elektrik ve telefon direkleri, tarım alanlarının kül olduğu Hatay yangınlar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, ‘orman yollarının inşası ve yangın emniyet yollarının inşası faaliyetlerinin araştırılarak tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin belirlenmesi ile ormanların korunması´ amacıyla verdiği meclis araştırma önergesi AKP ve MHP´li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Şahin, önergeyi doğal tahribatın önlenmesi, doğal afetlerin engellenmesi, oluşan afetlerin ise en az zararla atlatılmasının yanında oksijen kaynağı, ekolojik sistemin dengeleyici unsuru gibi işlevleri bulunan ormanlarda çıkacak potansiyel yangınlara erken müdahale edilmesi ve en az zararla yangınlara zamanında müdahale edilmesi amacıyla verdiklerini belirtti.

Şahin: Önergeyi vicdanlarınıza teslim ediyoruz

Orman yangınlarının en az zararla söndürülmesini amaçlayan önergeye kabul oyu verilmesini isteyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ‘‘Hep söyledik yine söylüyoruz; yangınlara müdahale kadar, yangını önleyici mekanizmaları güçlendirmek de önemlidir. Yangın yönetim planları oluşturulmaması hasarın boyutunu artırmaktadır. Görevi orman yangınıyla mücadele olan, yangın eğitimi almış, bu alanda uzmanlaşan kadrolu personel için istihdam alanı açılmalıdır. Orman köylülerine yönelik eğitimler artırılmalıdır. Ve tabi ki yanan alanlarda kesinlikle başka bir faaliyete izin verilmemeli, imara açılmamalı, yapılaşmaya izin verilmemelidir. Bu alanlar ağaçlandırılmalıdır. Son 5 yılda yaklaşık 65 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanımızın kül olduğunu ve Anayasanın 169. maddesi ile 6831 sayılı Orman Kanunu´na göre ormanların korunmasının devletin güvencesi altında olduğunu bir kez daha hatırlatarak, çocuklarımızın geleceği için vermiş olduğumuz önergeyi vicdanlarınıza teslim ediyoruz´´ dedi.

Şahin, 500´den fazla aileyi etkileyen bu durum karşısında AKP hükümetinin bölgeyi afet bölgesi statüsünde değerlendirip vatandaşa destek olması, maddi zararı karşılaması ve Anayasal yükümlüğünü yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Rant için gözyumanlar da vatan hainidir

CHP´li Şahin, TBMM Başkanlığı´na sunduğu araştırma önergesinin AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesi üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti: ‘‘Yangınlara müdahale kadar, yangını önleyici mekanizmaları güçlendirmek de önemlidir. Yangın yönetim planları oluşturulmaması hasarın boyutunu artırmaktadır. Doğa bizim nefesimiz, geleceğimizdir. Doğa katliamı ise vatana ihanettir. Ormanları korumanın önünü kapatan, rant için yangınlara göz yumanlar da en az ormanı yakanlar kadar vatan hainidir.´´


Anahtar Kelimeler: Önerge oylarıyla reddedildi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57