Onlar artık milletvekili

24 Haziran´da yapılan 27. dönem milletvekilliği seçiminde Hatay´dan AKP, CHP, MHP ve HDP adayı olarak seçimi kazanan milletvekillerine mazbataları verilmeye başlandı.

SİYASET 4.07.2018 11:03:39 0
Onlar artık milletvekili

Akın Bodur

 AKP, CHP ve HDP milletvekilleri mazbatasını dün düzenlenen törenle aldı. Mazbatasını alan Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sebahat Özgürsoy Çelik, Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir ile Barış Atay Mengüllüoğlu Hatay Milletvekili oldu. MHP adayı Lütfü Kaşıkçı´nın ise partisinin seçime ilişkin YSK´ya yaptığı kararın netleşmesi sonrasında alması bekleniyor.
24 Haziran seçimlerinde Hatay´dan AKP adayı olarak TBMM 27. dönem milletvekili seçilen Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi ve Sebahat Özgürsoy Çelik dün Hatay Adliyesinde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı. Mazbatasını alan Türkoğlu, Yayman, Özel, Şanverdi ve Çelik, Hatay milletvekili oldu. Hatay milletvekilleri, mazbatalarını almalarının adından Ankara´ya giderek, TBMM´ye 27. dönem milletvekili olarak kayıtlarını yaptıracak. Milletvekileri, bu ay içerisinde TBMM´de yapılacak and içme töreni sonrasında dokunulmazlık ve milletvekililğin getirdiği birçok haktan yararlanmaya başlayacak. Matbatalar, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ile Hatay İl seçim Kurulu Başkanlığı ve Adalet komisyonu Başkanlığı üyeleri tarafından verildi. Törene AKP il ve ilçe yöneticileri ile AKP´li belediye başkanları da katıldı.
Geçen ay yapılan seçimlerde CHP Hatay adayı olarak milletvekili seçilen Mehmet Güzelmansur, Suzan şahin, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir de dün törenle seçim kurulunda yapılan törenle mazbatasını aldı. Mazbata törenine partinin il ve ilçe yöneticileri ve CHP´li belediye başkanları da katıldı.
24 Haziran´de HDP adayı olarak Hatay milletvekili seçilen Barış Atay Mengüllüoğlu da dün Hatay Adliyesindeki seçim kurulundan mazbatasını aldı. Törene HDP´nin il ve ilçe yöneticileri ile milletvekili adayları da katıldı. HDP, ilk kez Hatay´dan milletvekili çıkarmış oldu.
MHP´li Lütfü Kaşıkçı´nın ise mazbatasını Hatay seçimlerine ilişkin YSK´ya yaptığı itirazın kesinleşmesi sonrası alacağı öğrenildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23