'Onların yolundan yürümeye kararlıyız'

CHP, İ. İnönü İskenderun´da andı.

GÜNCEL 26.12.2019 11:07:26 0

CHP İskenderun ilçe yönetimi, partisinin eski genel başkanlarından, Türkiye Cumhuriyeti´nin ikinci Cumhurbaşkanı, ilk Başbakanı İsmet İnönü´yü törenle andı. Törende konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Atatürk ve İnönü´nün yolunda yılmadan, yorulmadan yürümeye kararlıyız' dedi.

Akın Bodur/İskenderun
Türkiye´nin ikinci Cumhurbaşkanı ve ilk Başbakanı, CHP´nin eski genel başkanlarından İsmet İnönü, ölümünün 46. yılında partisi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Partisinin ilçe yönetimi tarafından, İskenderun Pac Meydanındaki heykeli önünde düzenlenen törenle anılmak istenen İsmet İnönü, havanın yağışlı olması nedeniyle parti binasında tören ve saygı duruşu ile anıldı. Türkiye siyasetinde, 'Milli Şef' ve Lozan Barış Antlaşması mimarı olarak da adlandırılan İnönü, Türkiye´nin ikinci dünya savaşına girmesini engelleyen kişi olarak biliniyor. İnönü, İkinci Dünya Savaşına katılan ülkelerin ısrar ve baskısına karşın, kullandığı diplomasiyle ülkeyi savaş dışında tutan lider olmuştu.

Sözleri de unutulmadı
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti binasında düzenlenen törende, İsmet İnönü´nün kişiliği, devlet ve siyaset adamlığını anlattı. İnönü´nün, Mustafa Kemal Atatürk´ün dava ve mücadele arkadaşı olduğunu, ülkenin parçalanmasını hedefleyen Sevr Anlaşmasına karşı Lozan Anlaşmasını kabul ettiren devlet adamı olduğunu anlatan Mansuroğlu, İnönü´nün 'Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o memlekette kurtuluş yoktur' sözünü anımsattı. İsmet İnönü´yü saygı ve özlemle andıklarını belirten Mansuroğlu, 'Onun bu sözü her zaman yol gösterici olmuştur ve olacaktır. İsmet İnönü´nün ´Ben her devre yeni bir hayat gibi başlarım´ sözleri aklımızdan hiç çıkmamalı, ülkede ve partimizdeki her olumsuzluk ve hukuksuzlukla mücadele için dirençli, azimli ve kararlı olmalıyız. Başarı, Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü´nün yolundan ve CHP´nin kuruluş felsefesine ve ilkelerine yılmadan, inançla sahip çıkan sürekli devrimcilerin olacaktır. Atatürk ve İnönü´nün yolunda yılmadan, yorulmadan yürümeye kararlıyız' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22