Önlemlerin gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı, koronavirüs salgınına karşı seferberlik ilan edilmesinin gölgesinde, sağlık çalışanlarının özverisinin ışığında kutlandı.

GÜNCEL 16.03.2020 11:49:06 0
Önlemlerin gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramı

İskenderun/SES


Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Cengiz Haksöz, 14 Mart´ın 101 inci yıldönümünde tüm dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Türk hekimleri olarak görevlerinin başında olduklarını belirtti.

Haksöz: Görevimizin başındayız
Hatay Tabip Odası yönetim kurulu, toplumsal korunma önlemleri dolayısıyla 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında yapmayı planladıkları Cumartesi günü kokteyl, Pazar günü büyük beyaz mitinginin ertelendiğini duyurdu. Dr. Haksöz, “Bu yıl da sağlık ortamında şiddet devam etmektedir. Sağlık ortamında şiddeti önleme yasası halen çıkarılamamıştır. Sağlık çalışanlarının özlük hakları, emekli hekimlerin yaşam standartları halen düzenlenmiş, düzeltilebilmiş değildir. Umuyoruz önümüzdeki yıllarda bu sorunları konuşmak zorunda olmayız. Bu zor günlerde görevlerini özveriyle yapan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramını kutluyoruz” dedi.

Doğan: Beyaz önlük sorumluluğu
Hatay Valisi Rahmi Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında “14 Mart 1919´da Anadolu´nun dört bir köşesinde vatan müdafaasına koşan yurt savunma hareketi olarak başlattıkları bu günü tıp bayramı olarak kutluyoruz” dedi.
Hekimliğin dünyanın en kutsal ve en zorlu mesleklerinde biri olduğunu, bu kutsal mesleğin bir sembolü olan beyaz önlüğün de bir üniforma değil, aslında bir sorumluluk olduğunu ifade eden Vali doğan, “Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, aydınlığın, bilgeliğin, alçak gönüllü olmanın ve tüm insanlığa hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet vermenin bir sembolüdür. Tarihi insanlık tarihi ile başlayan, köklü ve şerefli mesleklerinden birini ifa etmekte olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız vatandaşlara sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde sağlanması için ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her köşesinde gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içeresindedir. Sosyal devlet anlayışının tüm gereklerini yerine getiren devletimizin attığı adımlar, izlediği istikrarlı sağlık politikaları ve Hekimlerimizin elde ettiği üstün başarılar Türkiye´nin sağlık hizmetleri konusunda dünya standartları kalitesinde hizmet verdiğini ve hatta bazı alanlarda dünya standartlarının üstünde olduğunu göstermektedir. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülmeyeceğinin bilinciyle, İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen, bu kutsal mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımıza saygıyı ifade eden “14 Mart Tıp Bayramını” içten duygularımla kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” ifadelerini belirtti.

Savaş: Önemi daha fazla görüldü
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, “Sağlığın ve kaliteli yaşam sürdürmenin yolu tıp biliminde yaşanan gelişmelerden geçmektedir. Bu gelişmeleri takip eden ve bu gelişmeler ışığında yeni tedavi olanakları sağlayan tıp biliminin ehemmiyeti her geçen gün daha fazla idrak edilmektedir. İnsan sağlığı için hiçbir çabayı esirgemeyen doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın emekleri övgüyü hak etmektedir. Bir tıp doktoru olarak sağlık mesleğini icra edenlerin ne denli zor koşullarda çalıştığını ve mesleki hassasiyetle hizmet verdiğini yakinen biliyorum. İnsanların en temel hakkı olan sağlık hizmetlerinin en doğu biçimde verilmesi adına meslek ilkeleri ile türlü fedakârlık örneği sergileyen meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı´nı içtenlikle kutluyor, başarılı bir meslek yaşamı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Yönden: Kutsal, saygın ve ulvi meslek
Toplum sağlığının korunması ve mevcut sağlık sorunlarının giderilmesinin, tüm insanlığın ortak hedefi ve beklentisi olduğunu belirten İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 14 Mart mesajında bu ortak hedefi gerçekleştirme çabasındaki sağlık çalışanlarının karşılaştığı olumsuzluklara dikkat çekti. Yönden, şunları kaydetti: “Gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun halk sağlığını korumak, insanların mutluluğunu sağlamak ve herkese çare olmak için koşan hekimlerimiz, bu kutsal görevi büyük bir özveri ve meslek aşkıyla ifa ederken, bazen de hak etmedikleri olumsuz davranışlara maruz kalmaları da acı bir gerçektir. Kamu idaresine bağlı devlet hastanelerinin yanı sıra özel sektörün işlettiği hastaneler ve sağlık merkezlerinin İskenderun´un şifa dağıtan kent haline gelmesinde önemli bir payı vardır. İnsanı yaşatmayı ve insanlığa daha etkin ve nitelikli yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve ulvi mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz,ebelerimiz ve sağlık sektörünün tüm çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını içten dileklerimle kutluyorum.”

Kerimoğlu: Sosyal devletin unsurlarından
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkanı Burhan Kerimoğlu 14 Mart Tıp Bayramı mesajında şunları ifade etti: “İçinde bulunduğumuz zaman itibariyle sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birisidir. Sağlıklı yaşam hayatı, her insanın vazgeçemeyeceği temel haklarından birisi olduğu gibi etkin ve kaliteli bir sağlık hizmetide nitelikli bir toplumun önemli temel taşları arasında yer alır.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22