Öntürk İskenderun, Reyhanlı ve Hassa’da konuştu

Seçim çalışmalarının son turunda Cumhur İttifakı HBB Başkan Adayı Öntürk, ‘belediyecilik hizmetleri, yatırım ve istihdam’ vaadinde bulundu.

SİYASET 29.03.2024 21:34:00 0
Öntürk İskenderun, Reyhanlı ve Hassa’da konuştu

İskenderun/SES
Seçim çalışmalarının son turunda İskenderun, Reyhanlı ve Hassa’da seçmenlerle buluşan Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı yatırım cenneti yapacaklarını belirtti.

İskenderun Yıldırımtepe Mahallesi’ndeki toplantıda Hatay’ın ‘gerçek belediyecilik hizmetlerine kavuşması için’ Cumhur İttifakı kadrolarına destek vermelerini isteyen Mehmet Öntürk, Reyhanlı’ya yatırım, Hassa’ya istihdam vaadinde bulundu.

İskenderun Yıldırımtepe Mahallesindeki toplantıda konuşan Öntürk, Hatay’ın deprem felaketinin ardından 7. teşvik bölgesi kapsamına alınmasından dolayı il genelinde yatırımların artacağını, buna paralel olarak da HBB eliyle açacakları meslek kurslarıyla işsizlik problemini çözmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Öntürk; “Hatay’ımız 186 kilometre sahiline sahip ama plajı, tesisleri yok. Yılda 3 ürün alınan ovası var ama ürünlerini pazarlayacak hali yok. Gençliği var, ama bu gençleri işe yönlendirecek, yaşlılarına keyifli vakit geçirmeyi akıl edecek bir yönetim aklı yok. İnşallah biz 1 Nisan itibariyle Hatay’ı çevremizde imrenilen Konya, Kayseri, Mersin gibi marka bir şehir haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“Reyhanlı’ya kent meydanı yapacağız”

10 yıllık büyükşehir yönetiminde Reyhanlı’ya hiçbir hizmet yapılamadığını Savunan Öntürk, “31 Mart’tan sonra inşallah Cumhur İttifakı yönetiminde Reyhanlı’mızın dağlarını, ovasını, bereketli toprağını değerlendireceğiz. OSB’ler açarak işsizliği bitirecek, tüm vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız. Mahallelerimizin altyapı, su, yol sorununu bitireceğiz. Mahallelerimize çok amaçlı salonlar, kütüphaneler, sosyal tesisler inşa edeceğiz. Hatay’ımızı Türkiye’nin en güzel 5 şehrinden biri yapacağız. 10 yıldır muhtarlarımız CHP’li yönetimden iki kamyon toprak alamadı. Bizim yönetimimizde muhtarlarımızın mahalleleri ile ilgili sorunları kalmayacak. Reyhanlı’da Ahmet Salman Yumuşak’ın gücünün yetmediği hizmetleri HBB olarak biz yapacağız” şeklinde konuştu.

Hassa’ya milletvekilliği döneminde verdiği sözü hatırlattı

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AKP İl Başkanı Dr. Mustafa Erdoğan, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Cumhur İttifakı Hassa Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak ve ilçe teşkilatlarının katıldığı mitingdeki konuşmasında Öntürk, milletvekilliği döneminde verdiği sözü hatırlattı.

Hassa’da en büyük sorunun istihdam olduğunu belirten Öntürk; “Biz Hassa’ya milletvekilliğimiz döneminde söz verdik. Hassa Tünelini açacağız dedik. O bayrağı milletvekillerimiz benden devraldı ve şu an büyük bir adım atıldı. İnşallah bizim yönetimimizde Hassa’da istihdam sorununu bitireceğiz. Hassa 10 yıldır HBB hizmetlerine muhtaç hale getirildi. 1 Nisan’dan itibaren Hassa’ya hizmetleri getireceğiz. Sizden tek isteğimiz evladınıza sahip çıkmanız. Biz sizi hiç yalnız bırakmadık, siz de bizleri sandıkları patlatarak destek olun. İnşallah Cumhur İttifakı’nın birliktelik ruhu ile ilçemiz istihdama, eğitime, sosyal tesislere, her türlü yatırıma kavuşarak kısa sürede kalkınacak” diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62