Öntürk: Mazbatamızı alır almaz kolları sıvıyoruz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı adayı Mehmet Öntürk, 31 Mart seçim sonuçlarının ardından çeşitli ilçelerde halkla buluştu.

SİYASET 3.04.2024 08:18:00 0
Öntürk: Mazbatamızı alır almaz kolları sıvıyoruz

İskenderun/SES
Öntürk, “Hatay’ı el birliğiyle kirli zihniyetten kurtardık ve temiz ellere teslim etik” açıklamasını yaptı.
Mazbatayı alır almaz Hatay’a hizmet etmeye başlayacaklarını anlatan Öntürk, “Tıpkı 100 yıl önce atalarımızın yaptığı gibi bir olduk, beraber olduk. O gün şehri bağımsızlığına kavuşturdukları gibi bugün de kenti temiz ellere teslim ettiler. Partili partisiz her bölgeden, her dilden, her dinden Hataylı bugün kentine sahip çıktı. Mazbatamızı alır almaz kolları sıvıyoruz ve milletin hizmetkarı olmaya başlıyoruz” dedi.

“Hatay’ın bayramı, bayramımız mübarek olsun”

Cumhurbaşkanlığı seçiminden Hatay teşkilatları olarak zaferle ayrıldıklarını söyleyen ve 9 ay sonra yapılan ikinci seçimde de başarıyla çıktıklarını anlatan Öntürk, zaferi Cumhur İttifakı’nın kenetlenmesine bağladı. Öntürk,“Depremde hem MHP’nin, hem AK Parti’mizin binaları yıkılmıştı. İlk olarak çadırlarda Cumhurbaşkanımızı Hatay’dan lider çıkardık. 9 ay sonra da Hatay’ı bu yönetimden kurtardık. Sivil toplum kuruluşları, il başkanları, milletvekillerimiz elbirliği ile bu tabloyu oluşturduk. Bu birlikteliği koruyarak kentimize hizmet edeceğiz. Bugün Hatay’ın bayramıdır. Bayramımız mübarek olsun. Bundan sonra mütevazilik, asil davranmak bize olacak inşallah. Maalesef nötr duranlar da oldu, aleyhe çalışanlar da partiyi terk edenler de oldu. Onları milletin takdirine bırakıyorum. Ülkücü kardeşlerime, AK Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yalnızca koltuk için aramızda olanları da sizin takdirinize bırakıyorum. Yükümüzün ağırlığını biliyoruz. Allah’ın izniyle Hatay’ı ayağa kaldıracağız. Bunu yaparken adaletten şaşmayacağız. 15 yıldır belediyecilik yapmayıp sadece milletin kanını emenlerden Hatay’ı kurtardık. Kirli oyunlarla, akçeli işlerle ilgilenenlere karşı tarih yazdınız. Cumhur İttifakı olarak yola çıktık. Yukarıda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli. El ele omuz omuza ülkemiz için mücadele ediyor. Biz de burada et ve tırnak gibi birbirimize sarıldık. HBB’de 10 yıllık adaletsizliğe, vicdansızlığa son verdik. Her türlü kirli ilişkiler yapanların oyunlarını bozduk. Hatay’ı seven başkanlar, milletvekilleri, ilçe başkanları, teşkilat mensupları bir araya geldi. Listeye giremeyen, ancak dimdik arkamızda duran başkanlarımız vardı. Ayhan Yavuz’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

15 ilçede konvoylu kutlama

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Öntürk, seçim sonucunu 15 ilçede konvoylarla kutladı. Asıl kutlama ise Cumhur İttifakı'nın Antakya’da İl Koordinasyon Merkezi önünde gerçekleşti. Milletvekilleri, il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları ve binlerde Hataylının katıldığı kutlamada konuşan Öntürk, “Birbirimize sımsıkı sarıldıkça işte gördünüz başarı ortada. 10 yıllık HBB’de adaletsizliğe son verdik. Yükümüzün ağırlığını biliyoruz. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Allah’ın izniyle Hatay’ı ayağa kaldırıp eskisinden daha güzel bir Hatay’ı sizlere sunacağız. Bunu yaparken asla ve asla adaletten şaşmayacağız”diye konuştu.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74