Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Öntürk, projelerinin çoğunun doğrudan kadınlara değer katacağını belirtti.

SİYASET 7.03.2024 14:14:00 0
Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

İskenderun/SES
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Öntürk, kadınların Hatay’ın kalkınma hamlesinde büyük emekleri olacağını ve Hatay’ı kadınlarla birlikte kalkındıracaklarını, kadınların sosyal hataya ve iş imkanlarına kavuşması için öncülük edeceklerini söyledi. 

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Evini ziyaret eden Öntürk, usta öğretici ve öğrencileriyle bir araya geldi ve kadınlara yönelik projeleri açıkladı. Gerçek belediyecilik projelerinin çoğunun doğrudan kadınlara değer katacağını anlatan Öntürk, “Vatandaşların talepleri ve beklentileri doğrultusunda çalışmaları sürdüreceğiz. Kadınlar başta olmak üzere Hatay’ın her kesimini dinleyerek, ortak akıl ve iş birliğiyle ilçeyi marka kent yapmak için gösterdiğimiz çabaya devam edeceğiz. Hatay’ın kadınlarının kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınlar olması için onlara destek olacağız. Kadınlar gözleri arkada kalmadan çocuklarını bırakabilsin, işe gitsin, kadınlarla bir araya gelerek sosyalleşsin ya da onlar için düzenlediğimiz atölyelere katılabilsin, diye kreşler açacağız. Hatay’ıı kadınların fikirleri ışığında kadınlarla birlikte yöneteceğiz" diye konuştu. HBB yönetiminin yolları yapmamasından dolayı her yerin toz, su verememesi nedeniyle her yerin kirli olduğunu anlatan Öntürk, bu beceriksizliğin faturasını en çok kadınların ödediğini ifade etti. Öntürk, “Hataylı kadınların güçlenmesi için kadın yaşam merkezleri, hobi odaları, kurslar ve eğitim programları, kafe, serbest kullanımlı mutfak, kadın sığınma ve destek evleri, yaşam bahçeleri, kafe-restoran, spor odaları, kadın kooperatifleri, anne destekleri, düğün yardımları ve doğum yardımları olacak. İnanıyorum ki 1 Nisan'dan sonra da Hatay kadınlarla güçlenecek. Türkiye güçlenecek" dedi.

“Hatay, 10 yıldır köy görünümünden kurtulamadı”

Öntürk, İskenderun'da Limakport'u ziyaret edip, personelle bir araya geldi ve onlarla birlikte öğle yemeği yedi. 
Mevcut HBB yönetiminin vizyonsuzluğuyla ilde tüm hizmetlerin geri planda kaldığını savunan Öntürk, kendilerine düşen tarihi sorumluluk gereği Hatay’ı layık olduğu hizmetlerle buluşturacaklarını ve Türkiye’deki büyükşehir belediyeleri ile yarışır hale getireceklerini belirtti. Öntürk, "10 yıldır adeta köy görünümünden kurtulamayan Hatay’ı gerçek belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız. Hemşehrilerimizin sosyal hayatlarına dokunacak çok sayıda projeyi hayata geçireceğiz. Hatay’ı hizmetlerle diğer büyükşehir belediyeleri ile yarışan, eğitimde, sağlıkta, turizmde öncü bir kent haline getireceğiz. 160 kilometre denize kıyısı olan bu kentte vatandaşlarımızı denizle buluşturacak sahilleri, sosyal tesisleri inşa ederek hemşehrilerimizin keyifli vakit geçirebilmelerini sağlayacağız. Hatay’ı marka kent haline getireceğiz" diye konuştu. Öntürk, istihdama, üretime dönük bir şehir inşa edilmesi için Limakport personelinden destek de istedi.

"10 yıl aynı sınıfta kalan öğrenciyi, çırak veririz" 

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk, İskenderun'da yaptığı açıklamada, 10 yıldır hizmet üretmediğini ifade ettiği HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı asıl mesleğine geri göndereceklerini de belirtti. 10 yıldır sınıfta kalan bir HBB yönetiminin olduğunu anlatan Öntürk, "10 yıl aynı sınıfta kalan öğrenciyi alır tamirciye, berbere çırak veririz. Hataylılar olarak bu kente hizmet etmeyen kişiyi de mesleğine gönderme vakti geldi. Hatay, döneminin en büyük ikinci kentiydi. Bu kenti ayağa kaldırmak bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Hatay’a hizmet etmeye geldik. Hatay’da konutu, okulu, hastaneyi, iş yerlerini hükümetimiz inşa ediyor. Ancak bunlara entegre olarak suyu, yolu, altyapıyı yapmak büyükşehirin görevi. Ancak büyükşehir bu hizmetlere yetişemiyor. Hiçbir hizmeti üretemiyor. Biz İskenderun’da Mehmet Dönmez ile diğer ilçelerimizde de Cumhur İttifakı başkanlarımız ile el ele vererek, bu kentin nasıl yönetileceğini, büyükşehir yönetmenin nasıl olacağını herkese göstereceğiz” değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19