´Operasyon, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde´

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (DASİFED) Başkanı Mehmet Kılıçlar da, Afrin´e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı´nın arkasında olduklarını belirtti.

HATAY 26.01.2018 16:58:08 0
´Operasyon, meşru müdafaa hakkı çerçevesinde´

Kılıçlar, 'Çatımız altındaki HASİAD, Hatay KAGİD, İSSİAD, ATSİAD, ARİAD ve OSSİAD gibi derneklerimizle birlikte bölgenin en geniş iş dünyası örgütü olarak bölgemizin geleceği ve ülkemizin bekası açısından Türk ordusunun Afrin´e başlatmış olduğu operasyonu destekliyoruz. Zeytindalı Harekatı ile Türkiye, sınır güvenliğini sağlamak, hem kendisi hem de bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmak için bu adımı atmıştır. Türkiye, bu operasyonu uluslararası kurallardan doğan hakkını kullanarak, evrensel hukuk ve BMGK terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi´nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Bu çerçevede Suriye´nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. DASİFED olarak ulusal güvenliğimizi korumak amacıyla devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz' açıklamasını yaptı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının da yılın ilk meclus toplantısında ‘Zeytin Dalı´ Operasyonunu değerlendirildiği bildirildi. Basına meclis toplantılarını yaklaşık iki yıldır kapatan İTSO, yazılı açıklamasında, operasyona destek olunduğu ifade edildi. Operasyonu iş dünyası olarak desteklediklerini belirten oda başkanı Levent Yılmaz, 'Bu operasyon kapsamında, ülkemizin sınırlarının oldukça yakınına yuvalanmış terör örgütlerinin yaratmış olduğu tehdidin ortadan kaldırılması ve bölge halkının bu teröristlerin baskılarından kurtarılarak, bölgeye barış ve huzur getirilmesi amaçlanmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemiz, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından terörle mücadele kapsamında alınan kararlara istinaden ve Birleşmiş Milletler Anlaşması´nda yer alan meşru müdafaa hakkını kullanarak terör unsurlarını hedef almaktadır. Sınırlarımızda yaşanan terörizme kayıtsız kalınmayacağı, ülkemizin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasına müsaade edilmeyeceği, herkesçe bilinmelidir. Nitekim Uluslararası kurallar, Zeytin Dalı operasyonunun meşru ve haklı bir mücadele olduğunu da kanıtlamaktadır' görüşünü kaydetti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57