Ordodokslar Paskalya´yı kutladı

Hatay´da yaşayan ortodoks hristiyanlar, İskenderun, Arsuz, Antakya, Altınözü ve Samandağ´daki kiliselerde Paskalya Bayramını ayin ve etkinliklerle kutladı. Hz. İsa´nın yeniden dirilişini simgeleyen Paskalya, hristilanların en ö nemli dini

GÜNCEL 2.05.2019 10:59:52 0
Ordodokslar Paskalya´yı kutladı

Nesrin Geyik/İskenderun

 İskenderun Ordodok Kilisesindeki Paskalya ayinini papaz Dimitri Yıldırım yönetti, ayine katılanlar da barış için dua etti ve mum yaktı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Paskalya Bayramı nedeniyle kentteki Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi´ne ziyaret ederek, kilise yönetimi ve cemaatin bayramlarını kutladı. Ortodoks Kilisesi Vafkı Başkanı Can Teymur, kilise papazı Yıldırım´ın da bulunduğu ziyarette vakıf başkanıyla yumurta tokuşturan kaymakam Yönden, 'Bu vatanın ayrılmaz parçaları olan farklı din ve inanışa sahip vatandaşlarımızca aynı gelenek ve göreneklerin, aynı sevinç ve üzüntülerin ortak bir hissiyatla yaşanması tarihi ve kültürel zenginliğin paylaşılmasına vesile olmaktadır. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, birlikte yaşama kültürünün en nadide örneğinin sergilendiği güzide ilçemizde, bu müstesna günlerde sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla birleşmek ve bütünleşmek; şiddet, kin ve nefretin yaşandığı günümüzde tüm dünyaya önemli mesajlar vereceği şüphesizdir dedi ve cemaatın bayramını kutladı.
Ziyarete teşekkür eden vakıf başkanı Teymur da, 'Biz, İskenderun´da yaşayan hristiyan dinine mensup ortodoks cemaati olarak, ülkemizin bu nadide ve güzide bölgesinde asırlardır yaşayıp gelen ecdadımızın devamı naçizane bir topluluğuz. Ülkemizin, milletimizin ve Türklüğümüzün bizim için bir gurur vesilesi olduğunu özellikle arz etmek istiyorum. İnanıyorum ki, bütün cemaat mensuplarımız bu duyguları taşıyor. Biz, bu toplum içerisinde bütün inanç kesimleri ile birlikte kaynaşmış, ailelerimiz aynı ekmeği paylaşmış, aynı suyu içmiş, aynı güzellikleri yaşamış olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Paskalya Bayramımız ülkemize, milletimize, bütün vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Barış ve huzur içerisinde, ülkemizin başarısını, mutluluğunu, saadetini gönülden diliyoruz' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Kuyumcular ve Saatçılar Odası yönetimi de İskenderun Aziz Nikola Ortodok Kilisesini ziyaret ederek, Paskalya Bayramını kutladı. Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, hristiyanların en büyük bayramları arasında yer alan edilen Paskalya Bayramı ile Yahudilerin ´özgürlük bayramı´ olarak adlandırılan Pesah (Hamursuz) Bayramını kutladı. Güzel, şu açıklamayı yaptı: 'Paskalya veya Pesah Bayramı gibi birbirinden farklı isimlerle kutlanılsa da, hepimizin aynı ortak çatı altında buluştuğu; barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik barındıran bir bayramı daha hep birlikte karşılıyoruz. Hoşgörü mozaiğinin egemen olduğu kentimizde dini bayramlarımız; kardeşliğin, dayanışmanın, hoşgörünün birlik ve beraberlik içerisinde pekiştiği önemli günlerdir. Farklılıklarımızı, kardeşçe yaşam sürmeye devam etmekteyiz. Farklı inanışların farklı kutlamalarına aynı saygıyla eşlik ettiğimiz bu muazzam düzenin nesiller boyu devam etmesini temenni ediyorum. Hristiyan kardeşlerimizin İsa Mesih´in dirilişini kutladıkları Paskalya Bayramı ve Yahudi kardeşlerimizin ´özgürlük bayramı´ olarak kutladıkları Pesah, Bayramı´nı en içten dileklerimle kutluyor; yüzyıllardır süregelen bu birlikteliğin nesilden nesile aktarılmasını ümit ediyorum.'
Alevi kanaat önderlerinden Sedat Bilgin de yaptığı açıklamayla Paskalya´yı kutladı. Bilgin, 'Binlerce yıldır bütün dinlere inançlara ve kültürlere ev sahipliği yapmış Hatay toprakları, halklar ve inançlar arası kardeşliğin ve hoşgörünün de ana vatanı olmuştur. Semavi dinlerin beraber yaşadığı bu cennet misali memleketimizde kutsal sayılan bayramlar daima kardeşliğimizin vazgeçilmez zenginliğidir. Bütün ulusumuzun farklılıklarını bir kenara bırakarak birlik ve beraberlik içinde kederi paylaştığı gibi sevinci de paylaşarak mutlulukları arttırdığımız zamanlardır' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00