Ordu´nun Reyhanlı´ya girişinin yıl dönümü

8 Temmuz, Türk ordusunun Reyhanlı´ya girişinin 84. yıl dönümü törenle kutlandı.

GÜNCEL 12.07.2022 13:52:01 0
Ordu´nun Reyhanlı´ya girişinin yıl dönümü

İskenderun/SES

Atatürk Anıtı´nda düzenlenen törende Atatürk´ün manevi huzuruna çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, 4. Hudut Bölük Komutanı Üsteğmen Ömer Akbulut, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Furkan Demirbaş, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yönetileri de katıldı.
11 Mayıs Şehitler Anıtından başlayarak tören alanına kadar yapılan kortej yürüyüşünün de yapıldığı törende konuşan Reyhanlı Belediye Başkanı Hacıoğlu, Hatay ve Reyhanlı´nın 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kaldığını anımsattı. Hacıoğlu, 'Reyhanlı´nın işgalinden kurtuluşunun 84. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü, bayrak teslimi ve çelenk sunma törenini gerçekleştirdik. 8 Temmuz Türk askerinin albay Şükrü Kanadlı komutasında Reyhanlı´ya girişinin onur günüdür. Ordumuzun Reyhanlı´ya girişinin 84. yıl dönümü kutlu olsun. Atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız' dedi.
Reyhanlı için 8 Temmuz 1938 gününün, azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve vatan toprağına bağlılığın en önemli simgesi olduğunu belirten Reyhanlı Belediye Başkanı Hacıoğlu, yazılı mesajında da şunlara yer verdi: “Bu Zaferi kutsal topraklarda tarih yazarak bizim geleceğimizi kurtaran ve bayrağımızın dalgalandığı her vatan karışında kanlarını, canlarını seve seve feda eden ecdadımıza borçluyuz. Milli mücadele yıllarında Dörtyol´dan Reyhanlı´ya kadar ilin her bir köşesindeki direniş, Anadolu´nun bağımsızlığa kavuşmasına katkı sunmuştur. Ne mutlu bize ki böylesine değerli bir mirasa sahibiz. Bu mirası geleceğe taşımak hepimizin en önemli sorumluluklarından biridir' değerlendirmesini yaptı.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19