Organ bağışı bilgilendirmesi

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Bakanlığı´nın düzenlediği Organ ve Doku Bağışı Haftası kapsamında İskenderun Belediyesi çalışanlarına organ bağışı konusunda bilgilendirmede bulundu.

GÜNCEL 15.11.2018 11:01:58 0
Organ bağışı bilgilendirmesi

Nesrin Geyik/İskenderun

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yardımcısı Halim Öztaş, belediye müdürleri ve halk sağlığı doktorları da katıldı. Toplantıda, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi doktorları yaptıkları sunumla organ bağışının önemini anlattı; yapılan bağışlara karşın ülkede organ bağışı ve organ nakli sayısının yetersiz olduğunu, organ yetmezliğinden tedavi gören birçok hastanın organ beklerken yaşamını yitirdiğini ifade etti. Organ bağışlarıyla, organ nakli bekleyen hastaların yeniden hayata tutunmalarını sağladığını ifade eden hekimler, “Tedavisi yalnızca organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ nakli, vücutta görevini yapamayan bir organın yerine canlı bir vericiden veya vefat eden birisinden alınan sağlam ve aynı görevi üslenecek bir organın nakledilmesi işlemidir” dedi.
Hatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi de Organ Nakli ve Bağışı Haftası´nda vatandaşları bilinçlendirmek ve organ bağışçısı sayısını artırmak amacıyla konferans ve tiyatro düzenledi. HATMEK´teki etkinliğe Hatay Milletvekilleri İsmet Tokdemir ve Mehmet Güzelmansur, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, MKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerii Dr. Erol Kiliç ve Prof. Dr. Aydıner Kalacı da katıldı. MKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr.Kiliç, organ bağışının tıbbi boyutu hakkında bilgiler vererek nakilin hangi şartlarda ve nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi verdi, organ bağışında farkındalık yaratılması gerektiğini ve organ bekleyen vatandaşlara karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22