Orman bekçisine plaketle teşekkür

Arsuz´da farklı noktalarda çıkan orman yangınının failini suçüstü yakalayan orman bekçisi Mehmet Akay´a Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, plaketle teşekkür etti.

HATAY 29.09.2020 15:11:53 0
Orman bekçisine plaketle teşekkür

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özer, Arsuz´da farklı noktalarda orman yangını çıkaran Fatih M.´yi suçüstü yakalayan İskenderun-Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası bekçisi Dursun Mehmet Akay´ı ziyaretinde baskılı tişört ve plaket sundu.

Dörtyol Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği emrinde görevli saha bekçisi Dursun Mehmet Akay, Arsuz´da Hacıahmetli Meryemana Mevkiinde av koruma kontrol faaliyetinde bulunduğu sırada dikkati sayesinde farklı noktalarda çıkan orman yangınını fark ederek durumu Arsuz Orman İşletme Şefliği´ne bildirdiğini hatırlatan Mustafa Özer, “Orman İşletme Şefi olay yerine gelerek, durum değerlendirmesinde bulunduktan sonra saha bekçisi Dursun Mehmet Akay olayın sabotaj olduğunu düşünerek ormanda arazi incelemesi bulunduğu sırada yeni bir noktada daha orman yangını başlatacak şahsı yakalayarak, Arsuz İlçe Jandarma Komutanlığı´na teslim edilmesini sağladı” dedi. Özer, Akay´a baskılı tişört ve plaketin orman yangını çıkaran şahsı, suçüstü yakalayarak olası büyük orman yangının önüne geçtiği, ormanların yok olması, yaban hayvanlarının telef olmasını engellemesi dolayısıyla verildiğini kaydetti. Derneğin yaklaşık 4 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Özer, ilk plaketi bu anlamlı olayda baş kahraman olan Dursun Mehmet Akay´a verdikleri ifade etti.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00