Orman her gün yanıyor

Arsuz´un Işıklı mahallesi mevkiinde çıkan orman yangınında 40 hektarlık ormanlık alan ve yeşil örtüsünün yanarak, yok olması sonrası Antakya´da da yangın çıktı. Arsuz´un farklı bir bölgesinde de önceki gün yangın çıktı.

GÜNCEL 28.07.2018 11:29:23 0
Orman her gün yanıyor

Akın Bodur

Antakya Habib-i Neccad Dağında çıkan orman yangınına müdahele eden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü. Antakya Habib-i Neccad Dağındaki orman yangınına havadan 1 uçak ve 3 helikopter; karadan da 2 tim arazöz ve su tank ile müdahale etti. Antakya Habib-i Neccad Dağındaki yangında, 1.5 hektarlık alanın zararg ördüğü öğrenildi. Arsuz´da önceki gün çıkan yangının ise bahçe yangını olduğu belirtildi.

HBB de katkı verdi
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) de, İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekiplerin, son günlerde ilin farklı noktalarında meydana gelen yangınlara ivedilikle müdahale ettiğini ve yangınların kontrol altına alınmasında pay sahibi olduğunu ifade etti. Arsuz´un Konacık Mahallesi Işıklı mevkiinde çıkan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile çalışma başlatan HBB İtfaiyesinin, o bölgedeki yangına 14 araç, 2 dozer, 1 yol açıcı kepçe ve 80 personel ile müdahale ettiği, Antakya´nın Habib-i Neccar Dağı´ndaki orman yangınına da müdahale eden HBB İtfaiyesinin yangına 6 araç ve 17 personel ile katıldığı belirtildi.

Nehir´den geçmiş olsun telefonu
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz´un Işıklı mahallesi bölgesinde çıkan orman yangınından büyük üzüntü duyduklarını belirterek, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´yı telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğini iletti. Samandağ Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Culha´yı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu, Culha´dan yaşanan orman yangınıyla ilgili bilgi aldı ve şu değerlendirmede bulundu: 'Arsuz ilçesi Işıklı mahallesinde yaşanan orman yangını bizleri derinden üzmüştür. Arsuz halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, can kaybının ve bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ediyor, tam anlamıyla yangının son bulmasını ümit ediyorum.'

 

 


Anahtar Kelimeler: Mithat Nehir Nazım Culha

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29