Orman köylüsüne 1,6 milyon liralık destek

Köylüyü Kalkındırma ve Hayvancılığı Teşvik Projesi ORKÖY kapsamında Arsuz´da 12 mahallede 86 aileye 1,6 milyon lira maliyetli büyükbaş hayvanın dağıtımına İlişkin sertifika dağıtım töreni Kurtbağı Mahallesi´nde düzenlendi.

EKONOMI 26.08.2017 08:24:30 0
Orman köylüsüne 1,6 milyon liralık destek

Her aileye yaklaşık 17.000 TL kredi ve hibe desteğinin verildiği proje kapsamında Kurtbağı Mahallesi´nde düzenlenen temsili törende konuşan Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, projenin Arsuz´un kırsal mahallelerinde önemli bir işlev üstlendiğini belirtti. Karasayar, planlama aşamasında Bakan Veysel Eroğlu´yla yaptığı görüşmede bölge için kapasitenin arttırılmasını talep ettiğini hatırlatarak, hibe ve kredinin mümkün olduğu kadar talep eden herkese ulaşılması için görüşmeler yaptığını da sözlerine ekledi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, bu destekle ciddi bir ekonomik katkı sağlanacağını, bunun da kırsal da yerinde sağlanmış olacağını, ve yine kırsalda göçün önüne geçilmiş olacağını ifade etti. Arsuz´da uygulanan Gelir Getirici Tür Desteklenmesi Projesi ile de yaklaşık 350 dekar arazi de, bozuk orman alanlarının zeytin, ceviz, badem, çam fıstığı gibi gelir getirici ürünlerin ekilerek üç yıllık bakımı yapıldıktan sonra geliri halkımıza ait olmak üzere 49 yıllığına eşit olarak mahalle sakinlerine paylaştıracaklarını da aktaran Kaymakam Sarı, bu sayede hem yerel olarak ekonomik bir girdi sağlanacağını, hem bozuk alanların ağaçlık alanlara dönüşeceğini, orman köylüsünün ormanı daha iyi koruyacak ve sahip çıkacağını ifade etti.
Kaymakam Musa Sarı´nın yanı sıra, Milletvekili Orhan Karasayar, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, İlçe Belediye Başkan Vekili Sami Keskin , daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve halkın katılımı ile hak sahiplerinin de katıldığı sertifika dağıtım töreninde konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, ormancılık teşkilatının orman köylüsüyle barışık olduğunu vurguladı. orman köylüsünün yerinde desteklenmesinin önemide de dikkat çeken Altındaş, talep geldiği sürece her zaman bu tip projelerle destek vereceklerini bildirdi.
Sertifika töreninde ayrıca projeye destek veren Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, Antakya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Abidin Varışlı , Uluçınar Orman İşletme Şefi Emine Sarı, Arsuz Orman İşletme Şefi Adem Doğan, İskenderun Orman İşletme Şefi Mehmet Başaran´a plaket sundu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22