Orman yangını eğitimi

Uluçınar Orman İşletme Şefliği ve Arsuz Orman İşletme Şefliği, yangın sezonuna hazırlığı kapsamında yangın ekiplerine yönelik eğitimi ve tatbikat düzenledi.

İSKENDERUN 11.01.2018 18:05:39 0
Orman yangını eğitimi

Sadet Berkyürek/İskenderun

Arsuz Turizm Uygulama Lisesinde düzenlenen eğitimi seminerini, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen verdi. Ormanda yapılan eğitim ve tatbikat amacının ekipleri zinde ve her zaman olası yangınlara karşı hazır tutmak olduğunu ifade eden Ketmen, Orman İşletme Müdürlüğünün orman yangınlarında, öncelikle yangına müdahale eden işçi ve o bölgede bulunan insanların can güvenliğini göz önünde bulundurması, daha sonra da en hızlı ve en doğru yöntemle yangının kontrol altına alıp, söndürülmesi gerektiğini belirtti. Seminer sonrasında yangın ekiplerinin yangın ve koruyucu ekipmanları kontrol edildi ve tatbikat da yapıldı.
Seminerde konuşan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından verilen eğitimin, yangınların önlenmesi, en kısa sürede söhdürülmesi, yangın sırası ve sonrasında yapılacak işlerin eksiksiz ve en seri şekilde yapılabilmesi açısından önemli olduğunu söyledi.
Eğitime kaymakam Sarı´nın eşi Uluçınar Orman İşletme Şefi Emine Sarı, Denizciler Orman İşletme Şefi Vildan Koç Güllü, emniyet ve jandarma görevlileri ile kurum yöneticileri ve yurttaşlar da katıldı.


Anahtar Kelimeler: Orman yangını eğitimi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22