Orman yangınları Meclis gündeminde

Güzelmansur, 'son 5 yılda Hatay´da kaç hektar yandı?' sorusunu yöneltti

SİYASET 3.10.2018 10:50:22 0
Orman yangınları Meclis gündeminde

Akın Bodur/İskenderun

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay´daki orman yangınlarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Bu yıl Hatay´da 88 orman yangını çıkmıştı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis´te toplam 157 orman yangını çıktığını ve bu yangınların 88´inin Hatay´da yaşandığı belirtmişti.

Güzelmansur: Orman zenginliği küle dönüştürüyor
Orman varlığı açısından Hatay´ın zengin bir alana sahip olduğunua, ancak bu zenginliğin ve milli servetin önüne geçilemeyen orman yangınlarıyla kül olduğunu ifade eden milletvekili Güzelmansur, 'Yangınlar orman zenginliğimizi küle dönüştürüyor' değerlendirmesini yaptı.
Güzelmansur, önergesinde “Orman Genel Müdürlüğü´nün verilerine göre 208.067 hektarı ormanlarla kaplı olan ve yüzde 39´u ormanlardan oluşan Hatay, orman varlığı açısından zengin bir alana sahiptir. Ancak bu zenginliğimiz ve milli servetimiz önüne geçilemeyen orman yangınlarıyla kül olmaktadır. İlde 2018 yılı yaz ayları boyunca sıklıkla orman yangını meydana gelmiştir. Bu yangınların çıkış nedenleri, yangın sonucunda zarar gören ormanlık alanın toplam büyüklüğü, yangından zarar gören alanlarda yapılan ağaçlandırma faaliyetleri gibi konularda kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir' ifadesine yer verdi.

'Yangınlarında zarar gören alanlara dikilen ağaç ve türü nedir?'
Hatay Milletvekili Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´nin yanıtlamasını istediği önergsinde şu sorulara yer verdi: 'Son 5 yılda Hatay´da meydana gelen orman yangınlarının yıllar, sayı ve hektar olarak detayları nelerdir? Son 5 yılda Hatay´da meydana gelen orman yangınlarının çıkış sebeplerinin sayısal ve alan dağılımı nasıldır? 2013 yılından günümüze kadar, yıllar itibarıyla, Hatay´da meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanlara dikilen ağaç sayısı ve türü nedir? Son 5 yılda, Hatay´da kasıtlı olarak çıkarılan orman yangınlarında dahli bulunan kişi sayısı nedir? Bu kişiler hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır? Son 5 yılda, Hatay´da meydana gelen ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınlarda can ve mal kaybı yaşanmış mıdır? Detayları nedir? Bu yangınlarda kaç vatandaşımız yaralanmıştır? 2013 yılından günümüze kadar, yıllar itibarıyla, Hatay´da meydana gelen orman yangınlarının yarattığı hasarın ekonomik büyüklüğü yıllar itibarıyla nedir? Orman yangınlarını azaltma ve önleme konusunda Hatay´da yürütülen çalışmalar ve detayları nelerdir? 2018 yılında, Türkiye genelinde meydana gelen orman yangınlarının il, sayı ve alan büyüklüğü dağılımı nedir? Son 10 yılda, Hatay İlimizin toplam ormanlık alanı yıllar itibarıyla kaç hektardır?'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57