'Ortadoğu´da petrol kadar kan var'

21 Mart Nevruz Bayramı, dün İskenderun´da yakılan Nevruz ateşiyle kutlandı.

GÜNCEL 22.03.2019 11:43:47 0

İskenderun/SES

 HDP İskenderun ilçe örgütünün düzenlediği, Nevruz Bayramı, Yıldırımtepe mahallesindeki Nevruz Alanında yapıldı. İskenderun´daki Nevruz Bayramı kutlamasına, HDP Hatay İl Eş Başkanları Kerem Nalbant ve Sultan Başaran ve yönetimi ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Nevruz ateşinin yakıldığı, Abdal gruunun müziği eşliğinde halayların çekildiği Nevruz Bayramında konuşan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Nevruz´un Ortadoğu´ya barış, kardeşlik, adalet, eşitlik getirmesi dileğinde bulundu. Mart ayının baharın müjdelediğini, rengarenk çiçeklerin açtığını anlatan Adana Milletvekili Oruç, mart ayının aynı zamanda birçok olaylara da tanıttık etiğini söyledi.
Bulunduğumuz süreçte iktidarın totoriter rejimi güçlendirip, arttırmak için çaba harcadığını yaşayarak gördüklerini, insan hakları ve demokrasiyi saygının yerlerde süründüğünü, anayasada yazılı olan düşüncü ve iade özgürlüğüne rağmen insanların bir sosyal paylaşımı nedeniyle yargılandığını ibelirten milletvekili Oruç, biat etmeyenleri açlık, yoksulluk, cezaevleriyle terbiye edilmeye çalışılıdğını savundu. Ülkede birçok insanın biat etmediğini ve bu kitlenin yüzde 50´den fazla olduğunu ifade eden milletvekili Oruç, iktidara ve sistemine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini de söyledi. Oruç, 'Bu dönem, iktidara geri adım attırma dönemidir' dedi. Ortadoğu bölgesinde enerji kaynakları ve petrol kadar toprakta insan kanı olduğunu ve bunda emperyalist güçlerin rolü olduğunu anlatan milletvekili Oruç, 21. yüzyılın zalim Dehak´larına karşı demirci Kawa olduklarını ve bunun için mücadelesini sürdüreceklerini söyledi.
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş da, Türk coğrafyasında baharın gelişinin simgesi olan Nevruz Bayramını kutladı. Savaş, “Türk kültür coğrafyasında coşkuyla kutladığımız Nevruz´u yeniden birlikte karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Orta Asya´dan Anadolu´ya kadar uzanan bu güzel coğrafyada yaşayan Türk milletinin bu kutlu günü, tüm dünyaya barışı ve sevgiyi hâkim kılsın. Nevruz´un sıcaklığı insanlığın içindeki iyiliğe katkı sunsun. Asırlardır kutladığımız anlamlı bayramımız bölgemizdeki ve dünyamızdaki kalıcı barışa huzur sağlasın. Nevruz hepimize birlik ve beraberlik getirsin” değerlendirmesinde bulundu.
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Nevruz Bayramı kutlamasında şunlara yer verdi: 'Doğanın uyanışının, baharın, güzelliklerin müjdecisi Nevruz; nice umutları yeniden yeşertmeye, barışı, kardeşliği, hoşgörüyü, baharı tazelemeye geldi. Bolluk, bereket ve ilkbaharın temsilcisi Nevruz Bayramı, sadece toprağın sıcaklığa kavuştuğu değil, aynı zamanda birlik beraberliktir. Coğrafyamızda binlerce yıldan bu yana kadar kutlanmaya devam eden Nevruz Bayramı, birbirinden farklı isimlerle anılsa da, temelde birlik beraberlik ve barışı simgeleyerek ortak kültürü oluşturan köklü bir bayramdır.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19