Ortak açılış telekonferansla

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen Büyük Karaçay Barajı ve diğer dört tesisin açılışı, Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindekilerin gerçekleştirdiği toplu açılış törenine Samandağ´dan telekonf

1.12.2017 10:36:23 0
Ortak açılış telekonferansla

 

Hatay´da DSİ tarafından tamamlanan 5 tesisin açılışı, Samandağ´dan Hatay Valisi Erdal Ata ve beraberindekilerin yaptığı canlı bağlantı ile Ankara´dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu´nun telekonferans yöntemi ile katıldığı 375 tesisin toplu açılış töreni ile birlikte yapıldı. Toplu açılış töreni, Çarşamba günü saat 14.30´da Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesi´nden yapılan ortak yayınla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan tesisler, sinevizyon gösterimiyle tanıtıldı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde 7.7 milyon lira bedelle inşa edilen 375 tesisle ilgili bilgi veren Bakan Eroğlu´nun ardından konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 yılda yaptıkları faaliyetleri değerlendirerek halkın daha modern şartlarda yaşaması amacıyla hizmete sunulan çalışmaların hayırlı olmasını diledi.
Toplu açılış öncesinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hedeflerinin ülke genelinde 85 milyon dekar sulanabilir arazinin tamamına sulama imkanı sağlamak olduğunu söyledi.
Tarımsal gelirde Türkiye´nin 7. sıraya yükseldiğini hatırlatarak, Kuzey Kıbrıs ile Afrika´da içme suyu ihtiyaçlarını gideren çalışmalara işaret eden Erdoğan, her alanda Türkiye´yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için çaba gösterilmesini istedi.

İlk bağlantı Hatay´la
375 eserin toplu açılış töreni için ilk bağlantının gerçekleştirildiği Hatay´dan Karaçay Barajı ile ilgili bilgi veren Vali Erdal Ata, şunları paylaştı: “54 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip, temelden 105 m yüksekliğindeki Büyük Karaçay Barajı ile 35.540 dekar zirai arazinin sulanacağını ifade ederek, yıllık 35 milyon metreküp içme suyu sağlanacak ve yılda 17 milyon kilowatt/saat hidroelektrik enerji üretilecektir. Toplam 160.000.000 TL´ye mal olmuş olan bu baraj ile ekonomiye yıllık 33.000.000 TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, Hatay´da kuyulardan içme suyu temini için harcanan aylık 5.000.000 TL´lik elektrik faturası, Büyük Karaçay Barajı´nın devreye girmesiyle yarıya düşecektir.”
Hatay´daki tesislerin açılışı, Ankara ile canlı bağlantıda Vali Ata ve beraberindekilerin butona birlikte basması ile gerçekleştirildi.

Toplu açılış törenine Hatay Valisi Erdal Ata´nın yanı sıra Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve İlçe Belediye Başkanları da katıldı.
Açılış programı, Vali Ata ve beraberindekilerin Büyük Karaçay Barajı gezisi ile son buldu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00