Ortak akıl mı?

Meclis, belediyenin tesislerini özelleştirdi...

GÜNCEL 3.12.2019 10:35:39 0
Ortak akıl mı?

 İskenderun Belediyesinin yıllar içerisinde elde ettiği kazanımlar, AKP´li belediye başkanı FatihTosyalı döneminde tek tek kiralama ve devir yöntemiyle elden çıkartılma çalışması sürüyor. 100 yılı geçen tarihi taşıyan manastırı ´metruk bina, elimde yıkım kararı var´ diyerek vergi borcu karşılığında hazineye devir etmeye çalışan belediye başkanı Tosyalı, dün yapılan belediye meclisi oturumunda da Sarıseki´de binlerce alan üzerine kurulan Kalyon Parkı, sahildeki Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahası ve sosyal tesisleri kiralama yöntemiyle anlaşma yaptığı kişi, firma veya kuruluşlara kiralamak için AKP ve MHP´li üyelerin oylarıyla yetki aldı. 17 bin metrekare alana kurulan Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahası için aguapark firmasıyla anlaştığını belirten Tosyalı, Sarıseki´deki binlerce dönüme kurulan Kalyon Parkını da son beş belediye başkanından ´ev´ ya da ev yapmak üzere hibe veya ucuz arsa isteyen İskenderun Gazeteciler Cemiyetine 3 milyon 400 bin lira yatırım şartıyla vereceği belirtiliyor. İskenderun´da haftalık gazetelerin bile ekonomik nedenle çıkmadığı, günlük gazetelerin de ekonomik sorun yaşadığı ve bir derneğin 3 milyon 400 bin liralık yatırım yapmasının mümkün olmadığı bilindiğinde, buranın da başka biri kişi veya kuruluşa devir edilmesinin planlandığı sanılıyor. Tosyalı, yapılanları sosyal belediyecilik kelimesiyle ifade etmeyi sürdürüyor.

Akın Bodur/İskenderun
Neredeyse her toplantıda kenti ortak akılla yönettiğini savunan İskenderun Belediyesinin AKP´li başkanı Fatih Tosyalı, dün yapılan meclis toplantısında gündeme taşıdığı maddelerle belediyenin sahip olduğu alanların kiralama yöntemiyle özelleştirilmesi için yetkiyi oy çokluğuyla aldı. İskenderun´un Sarıseki mahallesinde, kapatılan Sarıseki Belediyesinden devredilen Kanyon Parkı, Yusuf Civelek döneminde belediyeyle kazandırılan sahildeki Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahası ile sahildeki sosyal tesislerin kiralanması için belediye başkanı Tosyalı´ya yetki, meclisin AKP ve MHP´li üyeleri tarafından verilirken, CHP´li üyeler karşı çıktı. sahildeki 17 bin metrekare üzerine kurulu Rauf Denktaş Spor Alanı ve Paten Sahası 19 yıllık süreyle, ´yap-işlet-devret´ modeli kapsamında bir aguapark firmasıyla anlaştığını belirten AKP´li belediye başkanı Tosyalı, 'Uzun çalışma ve görüşmelerden sonra bir aguapark firmasıyla görüşüyorum. Amacımız 8-9 milyon liralık yatırım yaptırmak ve yap işlet devrem modelini uygulamak.
1 çocuk havuzu 10 aguapark park, 1 büyük havuz, sosyal tesisleri olan bir tesis yaptırmak. İçinde sosyal tesisleri, donadıları olacak. Tesisi Haziran´a kadar faaliyete geçirmek. Tesisteki havuz, hafta için 50 lira, hafta sona 60 lira olacak ve sonraki yıllarda ise TEFE, TÜFE farkıyla artacak. Haftada 80 kişi ücretsiz giriş yapacak. Yılda 1 sünnet düğünü, 2 havuz düğünü ücretsiz yapılacak. 2-3 yılda bir bakım ve yenilemesini yapılacak. Halkın cebinden para çıkmayacak. Tanıdığınız varsa, yönlendirin, İskenderun´un menfaatlerini değerlendirelim. Sözleşmeyi cuma gününe kadar (06 Aralık Cuma) sözleşmeyi imzalamayacağım' dedi.
Önerge üzerine söz alan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu da 'Yapılmak istenilen yatırım ne bilmiyoruz. Biz bunu ilk defa burada duyuyoruz. Hangi firmalar var, ne teklif verdiler?' diye sordu. Yapılan oylamada 17 bin metrekarelik spor alanının kiralanması yetkisi AKP ve MHP´li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Belediyeden yapılan açıklamkada şunlara yer verildi: 'Mülkiyeti Belediyemize ait Frenkçiftliği Mıntıkası 3584 nolu parsel 16.678,81 metrekare yüzölçümüne sahip olup, parselin üzerindeki yapı muhtesatları ile birlikte belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak maksadı ile en az 1 yıl ön izin verilmesi ve gerekli izinlerin alınması şartı ile yüzme havuzu, aqua park (spor ve oyun alanları) yapmak amacı ile 19 yıl süre ile sınırlı ayni hak (ittifak hakkı) tahsis edilebilmesi (kurulması) yönünde Meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.'
Tosyalı, CHP´li üye Bülent Kırmızıoğlu´nun sorusu üzerine sahilde kurulan lünepark için yılda 500 bin lira aldıklarını ve her yıl 300 bin hibe bilet alınacağını, lüneparkta bazı oyunların oynanmaması ve bazı içeceklerin satılmaması şatını getirdiklerini de söyledi.

Ormandan tahsis edilen alan derneğe kiralanacak
İskenderun Belediye Meclisi, dünkü oturumunda kentin Sarıseki Mahallesinde bulunan Orman Bölge Müdürlüğünden C tipi piknik ve mesire yeri olarak kiralanan mesire yeri ve park alanının 3 milyon 400 bin lira yatırım yapılması şartıyla 7 yıl süreyle kiralanması teklifi de AKP, MHP ve CHP´li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Tesisin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Derneğine vereceği savunuldu. CHP´li Bülent Kırmızıoğlu, teklifin kentteki gazetecileri kapsadığı düşüncesiyle ´evet´ oyu verdiklerini ancak salon çıkışında gazetecilerden herkesi kapsamadığını öğrendiklerini belirterek, '30 saniyede oy kulanmamız istendi ve biz de o boşlukta oy verdik. şimdi anlıyorum ki, yanlış değerlendirmede bulunmuşuz' değerlendirmesini yaptı. Belediyeden yapılan açıklamada da 'Sarıseki Mahallesinde bulunan İdaremizce Orman Bölge Müdürlüğünden C tipi piknik ve mesire yeri olarak kiralanması yapılan yerin mesire yeri vaziyet planına uygun olarak 7 yıl süre ile kiraya verilebilmesi yönünde meclis kararının alınması ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi' ifadesine yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57