'Ortak akılla hareket etmenin tam zamanı'

Ankara kulislerinde olası erken yerel seçimlerin 04 Kasım tarihinde yapılacağı konşulurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin 'seçimler zamanında olmalı' ifadesi, erken seçimlerin Mart 2019 tarihini gösteriyor olsa da Hatay Milletvekili

SİYASET 27.08.2018 10:30:25 0

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekili Şahin, İYİ Partinin belediye başkanlıklarının olmasını istediğini, HDP´nin de daha önce kazanmış olduğu belediyelerin ´kayyum´lardan arındırılmasını tercih edebileceğini ifade etti. 

Partisi CHP´nin İskenderun ilçe örgütünün düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, ailelerinden, sevdiklerinden, yakınlarından uzak kalıp, bayram günü bayramlaşmaya gelen partililerine teşekkür etti. Ülkenin çok kötü bir süreçten geçtiği bir dönemde her türlü birlikteliğin arttırılması gerektiğini ifade eden milletvekili Şahin, 'Ortak akılla hareket etmenin tam zamanı' dedi.

'Erken seçim olacak diye, çalışmalıyız'
Örgütlerin yapacağı toplantılarla değerlendirmelerin olacağını, geleceğin planlanacağını belirten Suzan Şahin, 'Erken yerel seim için Anayasa değişikliği gerekiyor. MHP erken yerel seçimi kapatmış görünse de, biz seçim varmışcasına hareket etmek zorundayız. MHP´ seçim yok´ dese de HDP kayyumlardan dolayı yerel seçimi istiyor. İYİ Parti de belediyelerinin olmasını istiyor. Çünkü, belediyeler bir erk, güçtürtür. CHP örgütleri de olasi bir yerel seçimi hazır olmalı. Biz de örgütlerin, sizlerin yanınızda olacağız. Ama altı ilçeden sorumlu bir milletvekili olarak, belki her zaman her kişiye ulaşmak zor olabilir. Bu önemli degil, çünkü asıl olanlar sizlersiniz, bizler sizlerin vekiliyiz. Ama hep birlikte ve örgütlü çalışmak zorundayız. Erken bir yerel seçim olacak diye, her anı değerlendirmek çalışmalıyız. Biz de bu dönemde ´teşekkür ziyaretleri´ni sürdürüyoruz. İlçelerde halkla, meslek odalalr ve sivil toplum kuruluşları, örgütlerimizle biraraya gelip, durum değerlendirmesi yapıyor sorunları dinleyip, çözüm üretmeye çalışıyoruz. Birbirimizi tamamlayıp, eksiklerimizi kapatmak durumundayız. Çükü, yerel seçemler çok önemli. Çok çalışmamız lazım. Bunu kendiniz için, çocuklarınız, torunlarınız ve geleceğimiz için yapın ve çok çalışalım. Örgütümüzden bir gelecek bekliyorsak bunu yapmak zorundayız' dedi.

Şahin: İskenderun´u almak istiyoruz
'İskenderun Belediyesini almak zorundayız. Almak da istiyoruz' diyen milletvekili Şahin, şunları söyledi: 'Şehir için, bu şehrin kaderi için en iyi adayla seçime gitmek zorundayız. Bir seçimde 20 aday adayı olabilir ama aday bir kişi olacak. Ve en iyi adayla bu seçimde yola devam edeceğiz. Bu nedenle küskünlük, vazgeçme, birilerine göre siyaset yapmayı bırakmalıyız. Çünkü, örgütlü, örgütle çalmışmak bu değil. Siyaset uzun soluklu bir şey. Makamlardan çok bu dava asıldır. Yoksa bu ülke elde gidiyor ve biz bu ülkede bir dönüşümü yakalamak zorundayız. Çünkü onlar (AKP Hükümeti) bu ülkeyi böyle yenetkemeyceek, yönetemeeceklerini görecekler. türk milleti, en demokratik şekilde yönetilmeyi hak ediyor. Buna ve barışa ülke olarak ihtiyacımızı var' dedi.

Culha: Dayanışma zorunlu
CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün´ün de konuşma yaptığı bayramlaşlada katılanlara seslenen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da bayramların sıkltıların aşıldığı, dostlukların paylaşıldığı günler olduğunu ifade ederek, 'ne yazık ki, her bayram bir önceki bayram dönemini arıyoruz. Bugün ülkenin biçinde bulunduğu konjöktür dayanışmayı zorunlu kılıyor' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Suzan Şahin

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57