Ortak dilek barış ve huzur

Huzur ve mutluluk iklimine kapıların da aralandığı kabul edilen Ramazan Bayramı, Pazar günü başlayacak. Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımlanan mesajlarda da dilekler barış ve huzur talebinde yoğunlaşıyor.

24.06.2017 09:21:07 0
Ortak dilek barış ve huzur

 

Önceki gün İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın da mesajlarındaki kardeşlik ve huzur vurgusu yeni mesajlarda da devam etti.

Karasayar: Güçlü bağlar için bir fırsat
TBMM İdare Amiri ve Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Ramazan Bayramı´nda kırgınlık ve dargınlıkların bir kenara bırakılmasını istedi. Sevinmek kadar sevindirmenin de bu özel günlerde büyük önem taşıdığını belirten Karasayar, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, onlara maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, onları sevindirmenin manevi duyguları güçlendireceğini kaydetti. Karasayar, bayram mesajında, “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Bu mübarek günde dargınlıkları ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, birbirimizi kucaklamalıyız. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Dingil´den ‘huzur ve kardeşlik” vurgusu
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ramazan Bayramının barış ve kardeşlik içinde geçmesi dileğinde bulundu. Yayımladığı mesajında Başkan Dingil, şunları belirtti: “Yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının en yoğun yaşandığı, rahmet ve bereket ayı bir Ramazan´ı daha uğurlamanın hüznünü ve bu mübarek ayın sonunda bayrama kavuşmanın huzur, mutluluk ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği ve güçlendiği özel günlerdir. Bu vesile ile Ramazan Bayramı´nın huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyor, Mübarek Ramazan Bayramı´nın İskenderun´umuza ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm dünyaya barış, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Güzelmansur: Adalet duygusu hatırlanmalı
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, barışa ve kardeşliğe özlem duyduklarını ifade ettiği mesajında adalet duygunun bir kez daha hatırlanmasını istedi. Güzelmansur, mesajında şunları kaydetti: “Bayramlar; berekettir, umuttur, özlemdir. Bizlerde mübarek ramazan bayramını karşılarken Türkiye olarak en çokta adalete, barışa ve kardeşliğe özlem çekiyoruz. Mübarek Ramazan Bayramının manevi huzurunun ülkemize barış, adalet ve kardeşlik olgularını getirmesini temenni ediyorum. İnsanlığın ilk zamanlarından beri insan hayatında çok önemli bir yere sahip olan, adalet duygusunun bir kere daha hatırlanmasını diliyorum.”

Nehir´den ‘aydınlık gelecek´ dileği
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de bayram mesajında ‘aydınlık bir gelecek´ dileğinde bulundu. Nehir´in mesajı şöyle: “Bayramlar; kardeşliğin pekiştiği, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının güçlendiği önemli günlerdir. Bayramlarımız, günümüz dünyasında yaşanan olumsuzlukların bir gün son bulacağına dair daha yaşanabilir bir dünya, aydınlık bir geleceğin tesis edilmesi adına umutlarımızı yeşerten, kuşaktan kuşağa aktarılan insanlık mirasıdır. Ramazan bayramının tüm kavgaların, kırgınlıkların, savaşların bitmesine vesile olmasını diler; Ramazan Bayramının, öncelikle ülkemize ve tüm dünyaya barış ve huzur, adalet, yeni başlangıçlar getirmesini dilerim.”

Keleş: Birliği muhafaza edelim
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Adana Bölge Müdürü Mustafa Keleş, birlik ve beraberliğin zirveye ulaştığı Ramazan ayını geride bırakarak, Bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Keleş, “Ramazan Bayramını fırsat bilerek, kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, bu güzel vatan için şehit düşmüş ecdadımızın şanına yakışan sorumluluk duygusunu üzerimizde hissederek, birlik ve beraberliği her zaman muhafaza etmeliyiz” mesajını paylaştı.

Şanverdi´den işbirliği mesajı
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi´nin bölgesel işbirliğine dikkat çektiği bayram mesajında, yaşanan zulümlerin İslami şuurdan uzak yaşantıdan kaynaklandığını savundu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Şanverdi´nin mesajı şöyle: “Dolayısıyla bu zulümlerin bir an önce bitmesi için İslam Ülkeleri ve Müslümanlar olarak gaflet uykusundan uyanmamız gerekir. Gaflet uykusundan uyanarak, bir olmalıyız, birlik olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız ve etle tırnak gibi kenetlenerek kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00