Ortaylı´dan konferans

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, İskenderun´da 'Osmanlı´dan Türkiye Cumhuriyeti´ne eğitimde modernleşme' konulu konferans verdi.

GÜNCEL 23.03.2022 12:55:33 0
Ortaylı´dan konferans

İskenderun/SES

Valiliğin açıklamasına göre, konferansı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Hatay İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Sahil Güvenlik İskenderun Grup Komutanı Yarbay Oğuz Emre Çiçek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile özel okulun yöneticileri ve velileri de izledi. Kaymakamlık ise konferansı izleyenler arasında Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, özel Yükseliş Okulları kurucusu Nuri Üysen ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Konferans, yörede özel eğitim veren özel bir okul tarafından düzenlendi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İskenderun Teknik Üniversitesi salonunda düzenlenen konferansı dinleyen vali Doğan, ülkemizin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan, imzasını attığı çok kıymetli eserlerle Türk ve dünya tarihine adını yazdıran ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı´nın, binlerce yıllık geçmişi ile dünyanın ilk yerleşim birimlerinden biri olan, tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip, farklı din ve inançlardan insanların hoşgörü ve kardeşlik duygularıyla bir arada yaşadığı kadim şehir Hatay´da görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62