Ortodontistlerin bölge toplantısı

Türk Ortodonti Derneği, geleneksel bölge toplantısını, Mustafa Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde Antakya´da düzenledi.

GÜNCEL 18.04.2019 10:20:41 0
Ortodontistlerin bölge toplantısı

Antakya/SES

Toplantıya, ülkedeki üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinin Ortodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri, Araştırma Görevlileri ve Serbest Ortodonti Uzmanlarının katıldı. Etkinlikte, Mustafa Kemal Üniversitesi Antakya Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Dr. Erhan Tekin ve öğretim görevlisi Sezgin Suna eşliğinde, konservatuvar öğrencileri de konser verdi.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Zortuk´un da katıldığı toplantının açılış konuşmasını, Türk Ortodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tuba Altuğ yaptı. Başkent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayça Arman Özçırpıcı ve Mustafa Kemal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalından Dr. Eyüp Burak Küçük´ün konuşma yaptığı toplantıda, Antakyali ortodont Dr. Sonay Altunay Bayraktar da Hatay´ın 43 bin yıllık tarihi, kültürü ve mutfağını tanıttı.
Toplantıya ev sahipliği yapan Mustafa Kemal Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Dr. Fundagül Bilgiç ile araştırma görevlilerine teşekkür plaketi verilen etkinlikte, Türk Ortodonti Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Altuğ, ortodontik bozuklukların görülme sıklığına dikkat çektiği konuşmasında, kliniklerindeki hastaların büyük çoğunluğunun büyüme ve gelişim çağındaki, çene yüz ilişkilerinde sorun bulunan ve tedavileri mutlaka büyümeleri devam ederken yapılması gereken çocuk ve adölesan hastaların oluşturduğunu belirtti. Hastaların tedavilerinin, mutlaka bir uzman tarafından yapılması gerektiğini anlatan Altuğ, ortodonti uzmanı olabilmek ve ortodontik tedavi yapabilme yetkinliğine sahip olmak için beş senelik dişhekimliği eğitiminin üzerine, en az 4 sene ilave bir eğitim almak gerektiğini de anımsattı. Toplantıya katılanlar Antakya ve Samandağ´ın tarihi yerlerini de gezdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57