OSB´lere destek düzenlemesi geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Hatay´da açılış yaptı ve sanayicilerle görüştü

EKONOMI 29.01.2019 12:42:43 0
OSB´lere destek düzenlemesi geliyor

Hatay´da devam eden yatırımlar ve Bakanlığa bağlı kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar hakkında brifing alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB´in bu hafta KOBİ Gelişim Destek Programı çağrısına çıkacağını belirtti. Reel sektörden beklentiyi, ´yatırım ve istihdam iştahını kaybetmemesi´ olarak vurgulayan Bakan Varank, 'Sanayicilerimizin OSB´lerdeki ve endüstri bölgelerindeki yatırımlarını teşvik etmek adına önemli birtakım düzenlemeleri şu anda Bakanlığımızda yerine getiriyoruz. İnşallah yakında da kamuoyuyla paylaşacağız. Konuştuklarımızın her birinin 2019 bütçesinde karşılığının olduğunun bilinmesini isterim' dedi.

İmalat sanayiinde dijitalleşme temasıyla başlatılacak program hakkında bilgi veren ve bütçesinin 350 milyon lira olarak belirlendiğini ifade eden Bakan Varank, Antakya OSB´de tesis açılışında yaptığı konuşmada sanayinin milli imkânlarla dijitalleşmesi adına önemli fırsatlar barındıran bu programla akıllı teknolojileri geliştiren KOBİ´lere ilk kez devlet olarak destek sağlanmış olacağını kaydetti.

Bakan Varank, şöyle konuştu: 'Ülkemizde yatırım yapılmadığına dair iddialara en güzel cevabı bu girişimci kardeşlerimiz, bu tesisten zaten veriyor. İmalat sürecinin de yüzde 100 yerli olması da beni heyecanlandırdı. Bakanlık olarak sanayicinin üzerindeki yükleri azaltmayı kendimize görev edindik. Ankara´da kapalı kapılar ardında çalışan bir bakanlık değiliz. İl il geziyoruz, yerelin varsa problemlerine yerinde çözüm arıyoruz. Sanayicinin ve girişimcinin fiziken de yanında olmayı çok önemsiyoruz. Sanayi sektörü güçlü ve sürdürülebilir büyümenin lokomotifi. Buradan hareketle sektörü desteklemek adına somut adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay reel sektöre yönelik çok güzel müjdeler verdi. Bu sene ve önümüzdeki yıl ilk defa işe alınacak her işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini devletimiz üstlenecek. Geçen sene asgari ücret desteğini ilk 9 ayda uygulamıştık. İnşallah bu sene tam yıl uygulayacağız. Geçen sene 9,5 milyon vatandaş bu destekten faydalandı. Yine geçen yıl tüm işverenlerin sigorta prim teşvikleri kapsamında 5 puan indirimden faydalandı. Böylelikle 10 milyon kişiye ulaştık ve toplamda 14,7 milyar lirayla işverenlere destek olduk. KOBİ ve ticarethanelerde kullanılan doğal gazın fiyatında da yüzde 10´luk bir indirim yaptık.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57