´Otizm farkındalığı´ çalışması

Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, ‘Nisan otizm farkındalık ayı´ nedeniyle ilde açılan stantlar ve dağıtılan el broşürleriyle halkı bilgilendirmek ve farkındalık yaratmaya amaçladıklarını belirtti.

GÜNCEL 2.05.2018 09:30:50 0
´Otizm farkındalığı´ çalışması

Antakya/SES

Hatay İl Sağlık Müdürü Yılmaz, yazılı yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluktan biri olan otizm, doğuştan gelmekte ya da yaşamın ilk yılında ortaya çıkmaktadır. Otizm, iletişimde güçlük, sosyal ilişkilerde bozukluk, davranışlarda kısıtlılık ve tekrarlayan hareketlerle seyreden nöro gelişimsel bir bozukluktur. Genellikle 3 yaştan önce ortaya çıkarken, bireylerin sosyal iletişim, etkileşim ve davranışlarını olumsuz olarak etkilemektedir.
 Otizmi diğer gelişim bozukluklarından ayıran en önemli fark ise otizmli çocukların erken tanı ve yoğun eğitimle sorunlarının giderilmesinde büyük kazanımların sağlanmasıdır. Erken tanı ve özel eğitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark yaratmak ve sosyal hayata adapte olmalarını sağlamak mümkündür. Özellikle geçmişte erken tanı ve yoğun eğitim konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle müdürlüğümüz bünyesinde ´Otizm Danışma Birimi´ oluşturulmuştur. Aile Sağlığı Merkezlerinde 18-36 Ay aralığındaki çocuklara ´Otizm Risk Tarama Formu´ uygulanmaktadır. Otizm Danışma Biriminde görevli psikolog ve çocuk gelişimci tarafından riskli görünen vakalar hastanelere yönlendirilmekte ve otizm tanısı alan çocuklara, ailelerine psikolojik destek sağlanması, nasıl bir yol izlemeleri gerektiği, otizmle ilgili bilgilendirme, otizmde eğitim süreci ile sosyal yardım ve haklar gibi birçok konuda destek hizmeti verilmektedir.'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00