Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe açıldı

Antakya Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Milli İrade Parkında yapımı tamamlanan Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe´nin açılış töreni yapıldı.

6.12.2017 10:02:32 0
Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe açıldı

 

 Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Sandıkçı, AKP Hatay İl Başkanvekili Hicret Kumru, AKP Kadın Kolları İl Başkanı Sabahat Özgürsoy Çelik, AKP Antakya İlçe Başkanı Ramazan Alpaslan, Hatay Otizmliler Dernek Başkanı Sara Gök, Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Yurdagül Ergüner´in de katıldığı Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe´nin açılış töreni, Antakya Belediyesi mehteran takımının konseriyle başladı.
Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerlerinden otizmli Nesrin Aşık, eğitmeni Burcu Çilingir´in refakatinde konser verdiği açılışta konuşan Hatay Valivekili Mardinli, “Türkiye´de nadir bir uygulama olan Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe, her türlü övgünün üzerindedir' dedi ve katkı sununlar ile emeği geçenlere teşekkür etti. Antakya Belediye Başkanı Kimyeci de, 'Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatı şudur; ‘halkımızın duasını alacak, halkımızın gönlüne girecek, faydalı işler yapın.´ Talimatı kapsamında hizmet üretiyoruz. Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe´yi hayata geçirerek, engelli kardeşlerimizin aileleri ile birlikte rahat edebilecekleri, sosyal anlamda bütün engellerin kalkabileceği bir sosyal tesisi hizmete sunuyoruz. Belediyelerin yapması zaruri olan ancak, pek çok belediyenin bu konuya eğilmediği bir alanda, Antakya Belediyesi olarak Cumhurbaşkanımızın talimatlarını yerine getirmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz' dedi. Hatay Otizmliler Dernek Başkanı Gök, 'Engelli anneleri olarak, çocuklarımızla gidebileceğimiz sosyal alanlar çok kısıtlıydı. Girdiğimiz her mekanda insanların ön yargılı bakışlarını çocuklarımıza açıklamak zorunda kalıyor, bu süreçte de çok yıpranıyorduk. Bir anne olarak otizmli çocukların düşünülmüş olmasından, onların adı ile, güven içerisinde, keyifle vakit geçirebilecekleri bir alanın düşünülmüş ve hayata geçirilmiş olmasından dolayı çok mutluyum' değerlendirmesini yaptı. Törene katılanlar açılış kurdelesini kesti ve Otizmliler Sosyal Tesisi ve Umut Kafe´yi gezdi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57