Oyun aletlerine sentetik zemin

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında dün Hatay Valiliği makamına Antakya İlkokul 4. sınıf öğrencisi Zeynep Sena Gür oturdu.

GÜNCEL 24.04.2018 10:32:53 0
Oyun aletlerine sentetik zemin

Antakya/SES

 Hatay Valisi Erdal Ata, makamını sembolik olarak bıraktığı ´çocuk vali´ Zeynep Sena Gür, ilk talimatını telefonla ulaştığı Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci´ye verdi ve Hatay genelindeki okul bahçelerinde çocukların oyun oynarken düşüp yaralanmamaları için yumuşak sentetik zemin yapılmasını istedi.
Hatay Valiliği makamında dün gerçekleşen ve Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Milli Eğitim İl Müdürü Kemal Karahan´ın da bulunduğu sembolik makam teslimi töreninde, valilik makamına oturan Gür, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı, vali Ataya´da koltuğa oturmak için bana fırsat tanıdığı için teşekkür etti. Çocuk vali Gür, 'Ben yeni Valiniz Zeynep Sena Gür, şu an için büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Çünkü medeniyetler şehri güzel Hatay´ın tüm çocuklarını temsil ediyorum. Tüm ülkem ve dünya çocukları adına da bu kutlu günü bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk´e ayrıca teşekkür ediyorum' dedi.
Makamını teslim etitği çocuk vali ile sohbet eden Hatay Valisi Erdal Ata da, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 98. yıl dönümünü ve aynı zamanda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nı kutlamakta olduğumuzu ifade ederek, şunları söyledi: 'Bugün bu makamları ülkemizin geleceği çocuklarımıza teslim ettik. Bir millet çocuklara ne kadar değer verirse yarınlara da o kadar güvenle bakabilir. Biz de Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e Cumhuriyeti kurduğu için ve bu bayramı çocuklarımıza armağan ettiği için minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin değerini bilmeliyiz. Hatay´da 9-10 yaşlarında bir çocuk büyüdüğünde Cumhurbaşkanı olmak istiyorum diyebiliyor. Bu yönetimin kıymetini bilmeliyiz ve hepimiz sahip çıkmalıyız. Hepimiz farklı yerlerden geliyoruz ama kimimiz Vali, kimimiz kaymakam, kimimiz hakim olabiliyoruz. Demokrasi olmayan rejimlerde halktan birilerinin bu makamlara gelmesi mümkün değildir. O nedenle bu sistemin kıymetini bilmeliyiz' diye konuştu.
23 Nisan Çocuk Bayramını sadece bizim kutlamadığımızı da ifade eden Ata, '23 Nisan´ı dünyanın birçok ülkesinden gelen çocuklarla birlikte kutluyoruz. Dünyada başka bir ülkede böyle bir bayram yok. Bunu da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e borçluyuz. O, ülkelerin geleceğinin çocuklar tarafından kurulacağını bildiği için çocuklara ayrı bir önem veriyordu. Onun için bu bayramı çocuklara armağan ett' değerlendirmesini yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00