“Oyunların esiri olmayacağız”

Saadet partisi Genel İdare kurulu üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, gençlerden dijital oyunların esiri olmamalarını istedi. Çalışkan, “Tamamen de bilgisayardan akıllı telefonlardan uzak durun demiyorum. Ama nasıl kullanmamız gerektiğine, in

18.08.2017 10:58:07 0
“Oyunların esiri olmayacağız”

Dr. Necmettin Çalışkan, Anadolu Gençlik Derneği´nin İskenderun´daki “Yaz Kampı” etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerle bir araya geldi. 'Hedeflerimiz' konulu bir konuşma yapan Çalışkan, teknolojik aletlere karşı duyarlılığa dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Bilgisayardan ve akıllı telefonlardan tamamen uzak durmalarını öğütlemediğini de sözlerine ekleyen Dr. Çalışkan, “Ama nasıl kullanmamız gerektiğine, internette girdiğimiz sitelere dikkat edeceğiz. Oyunların esiri olmayacağız. Her konuda aşırıya kaçmayacağız gevşeklikte göstermeyeceğiz. Kur´an-ı Kerimde Allah bize vasat ümmet olmamızı emrediyor. Onun için de aşırılıklardan uzak durmak hedeflerimiz arasında olacak” diye konuştu.
Bilgi yapısı ve karekter yapısının gençlikle oluştuğuna da işaret eden, ‘takıldığımız yerlere, harcamalarımıza, yediklerimiz helal mi haram mı? Bunlara çok dikkat edeceğiz´ diyen Çalışkan, gençlerden kendilerine mutlaka hedef koymalarını istedi.

“Büyük hedefleriniz olsun”
Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Büyük hedefleriniz olsun. Rüzgârlı bir okyanusta hedefsiz gemi ne işe yarar? Bir işe yaramaz. Hedeflerimizde başarıyla ulaşmak için çok çalışmakla beraber aile bağlarını korumalı, sorumluluk sahibi olunmalı ve manevi yönden Allah ile bağını kesmemeli, namazlarını kılmalı, ibadetleri, dualarını aksatmamalıdır. Geleceğe dair planları içerisinde bir genç, derslerinde başarılı olmalı ve ideali olmalıdır. Mutlaka en az bir üniversite diploması olmalıdır. Erken yaşta İngilizce´yi Arapça´yı öğrenmeli yoksa yabancı dil ileriki yaşlarda da öğrenilmesi çok zorlaşıyor.”


Anahtar Kelimeler: Oyunların esiri olmayacağız

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00