'Oyunu, masada ve sahada bozacağız'

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun´da partisinin düzenlediği mitingte halka seslendi, adayı Fatih Tosyalı´ya oy istedive sahilde yapımı tamamlanan Nihal Atakaş Camiin açılışını yaptı.

SİYASET 12.03.2019 11:22:08 0

İskenderun/SES

 Erdoğan, Belen´de de halka seslendi.
Önceki gün saat 17.30´da helikopterle İskenderun´a gelen ve Beş Temmuz Stadıa inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdülkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sebahat Özgürsoy Çelik ve Lütfi Kaşıkçı, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, HBB Başkanı Lütfü Savaş, İSTE Rektörü Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, protokol, siyasi parti yöneticileri ve bazı iş insanları tarafından karşıladı.
İskenderun Atatürk Anıt ı Alanında yöre halkına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye´den, Irak´a kadar ülkemize yönelik her türlü oyunu hem masada hem sahada bozacağız. Suriye´nin kuzeyinde ülkemiz karşıtı bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Binlerce tır dolusu silahla donatılanları Afrin´de nasıl hezimete uğrattıysak inşallah Menbiç´ten başlayarak güney sınırımız boyunca onlara haddini bildireceğiz” dedi.

'Sel mağdurlarına hasar ödemesi yapılıyor'
İskenderun´a yapılan hizmetleri de anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: 'Sadece İskenderun´da 67 okul inşa ettik. Fatih projesiyle öğrencilere 2 bin 862 tablet dağıttık, okullara 834 akıllı tahta kurduk. İlçedeki okullara 688 öğretmen atadık. İskenderun Teknik Üniversitesi´ni kurduk. Önümüzdeki sene bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurdunu ilçeye kazandırıyoruz. Sağlıkta İskenderun´a 250 yataklı devlet hastanesi ile birlikte toplam da 6 tesis kazandırdık. Şehir hastanesi standartlarında 600 yataklı bir hastane kurmak için çalışma başlattık. İlçede 2002 yılında bir tane bile diyaliz cihazı yokken, bugün kamu ve özelde toplam 136 adet diyaliz cihazıyla hizmet veriliyor. 2002´de İskenderun´da 1 adet 112 acil istasyonu varken, biz bu sayıyı 9 adet 112 acil istasyonuna ulaştı. Bizden önce 1 adet ambulansla hastaların yardımına koşulurken bugün 9 adet ambulans faaliyet gösteriyor. İlçede helikopter ambulans ile de 112 acil sağlık hizmeti veriyoruz. 2002´de toplam hastane yatak sayımız 659 iken bugün kamu ve özelde toplam 988 yatak kapasitesine çıktı. Evde sağlık hizmetlerinin başladığı günden bugüne İskenderun da 5.386 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verdik. Hastanelerdeki koğuş sisteminden nitelikli yatak sistemine geçiyoruz. İskenderun´u doğalgazla tanıştırırdık. İlçede bugüne kadar 1.305 adet konut projesini hayata geçirdik. 2B yasasıyla 2.190 hak sahibine tapularını teslim ettik. İskenderun Organize Sanayi Bölgesinin otoyol bağlantısını tamamlıyoruz. Toprakkale-İskenderun yolunu önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. İskenderun Pirinçlik Barajını kazandırdık. Barajın sulama şebekesi inşaatı için çalışmalarımızı başlattık. İnşa ettiğimiz risale hattı ve arıtma tesisiyle İskenderun´un içme suyu sorununu çözdük. İskenderunlu çiftçilere 19 milyonluk tarımsal destek verdik. Amik Ovasındaki sel felaketi nedeniyle ortaya çıkan sıkıntıları biliyorum. Sel afetinde tarım sigortası yaptıranlara Tarsim tarafından hasar ödemeleri yapılıyor. Sigortası olmayanlara ise il acil destek ödeneğinin imkanları dahilinde gerekli adımları atacağız.'

İskenderun´a gümrük laboratuvarı
Erdoğan, 'Türkiye´de bu yılın ocak, şubat döneminde çiftçilere 5 katrilyonluk destekleme ödemesi yaptık. Mart ayı içerisinde 3 milyar 716 milyonluk destekleme ödemesi daha gerçekleştiriyoruz. Böylece yılın ilk 3 ayında çiftçilerimize toplamda 8 milyar 770 milyon liralık destek sağlamış olacağız. Hataylı ve İskenderunlu çiftçilerde bu ödemelerden paylarını alacak. İskenderunlu girişimcilerimiz gümrük laboratuvar işlemleri için çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu meseleyi artık kalıcı olarak çözüme kavuşturuyoruz. İskenderun´a bir gümrük laboratuvarı açıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işinsanı Recep Atakaş tarafından karısı adına kent sahiline yaptırdığı Nihat Atakaş Camiini açtı ve yatsı namazını da burada kıldı.
Beraberindeki heyetle Belen´e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, otobüsün üzerinden yöre halkına seslendi. Erdoğan, 'Bizim vatansever, milliyetperver olmaktan başka, bu ülkede bir, beraber olmaktan başka gayemiz olamaz. Onun için ´Rabia´ diyoruz. Rabia´mızda ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bu terör örgütlerine, bu teröristlere ülkemizi böldürtmeyeceğiz. Bölemeyecekler. Bayrağımızı indiremeyecekler' dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, bana her şey sizi, Belen´i hatırlatıyor.'
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra hava yoluyla İskenderun´dan ayrıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00