Özçelik İş Başkanlar Kurulu İskenderun’da toplandı

HAK İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Başkanlar kurulu toplantısı deprem bölgesinde gerçekleştirdi.

EKONOMI 6.07.2023 15:41:00 0
Özçelik İş Başkanlar Kurulu İskenderun’da toplandı

İskenderun Anemon Otel’de başkanlar kurulu toplantısı öncesinde düzenlenen basın toplantısında deprem bölgesinde yapılan çalışmaları ve İsdemir toplu iş sözleşmesine ilişkin genel bir değerlendirmede bulundu. Değirmenci, depremin bölgede 13 milyon kişiyi doğrudan etkilediğini, 50 binden fazla can kaybının yaşandığına dikkat çekti. Değirmenci, “Uzun gecelerle dolu bir cehennemi, hep birlikte yaşadık. Aralarında üyelerimizin de olduğu nice canlarımızı enkaz altında, beton yığınları arasında sonsuzluk yurduna uğurladık. Burada depremi yakından hisseden şube yöneticilerimize, gazeteci dostlarımıza ve işyeri temsilcisi arkadaşlarımızı da bu vesileyle bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bölge insanını ve üyelerimizi, unutmadığımızı, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı, yaraları hep birlikte saracağımızı, ilan etmek için, bugün buradayız” dedi.

Hak-İş ve Özçelik-İş teşkilatı ve kadroları olarak, seferberlik halinde, büyük bir mücadele örneği sergilediklerini de sözlerine ekleyen Değirmenci, depremin ilk anından itibaren bölgede çalıştıklarını kaydetti. Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Depremin ilk anından itibaren, genel merkezimizde kriz masası oluşturarak, gerek üyelerimiz, gerekse depremzede vatandaşlarımız için çalışmalarımızı hızla başlattık. Depremin ikinci gününde deprem bölgesine ulaştırılmak üzere, HAK-İŞ'in başlattığı kampanyaya ilk etapta 1,5 Milyon TL bağışta bulunduk. Özelikle depremden etkilenen üyemizin en çok bulunduğu bölge olan İskenderun’a ulaşan yardımların koordinasyonuna katkı verip, üyelerimizin bu yardımlardan faydalanması için çalışma yürüttük.”

Genel merkez yöneticileri, şube yöneticileri ve sendika personellerinin maaşlarının bir kısmının, yardım kampanyasına bağışlanmasını sağladıklarını ifade eden Değirmenci, sendikanın Ankara’daki misafirhanesini, depremzedelerin hizmetine açarak, barınma ihtiyacının giderilmesine katkı verdiklerini. Türkiye genelindeki örgütlü oldukları tüm işyerlerine, işe alımlarda depremzedelerin öncelik verilmesi için çağrı yaptıklarını kaydetti. Deprem bölgesindeki 7 bin üyelerine 15 milyon liraya yakın nakdi yardım yaptıklarını aktaran Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Depremde şehit düşen üyelerimizin eş ve çocukları için de, ayrıcalıklı bir nakdi yardım bulunduk. Aynı zamanda Genel Başkan Yardımcılığı’nı üstlendiğim HAK-İŞ Konfederasyonu olarak da, deprem bölgesine 260 Milyon Türk Lirası ayni ve nakdi yardım gönderdik. HAK-İŞ’in öncülüğünde ikinci kez bir 1,5 milyon lira daha yardımda bulunduk.”

İSDEMİR’de toplu iş sözleşme masasına depreme rağmen oturduklarını, ancak sahadan, üyelerden, İskenderun teşkilatından alınan bilgiler ışığında masaya geldiklerini ifade eden Değirmenci, “Üyelerimizin hemen hemen hepsinin memnun olduğu bir toplu iş sözleşmesini, masa başında imzalamayı başararak, kazanımlarla dolu bir sözleşmeyi üyelerimize hediye ettik. İSDEMİR’de ilk altı aylık dönem için 7 TL+Yüzde 55 gibi rekor bir oranda ücret artışı sağlayarak, son dönemlerin en iyi toplu iş sözleşmesini imzalamış olduk” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19