Özel çocukların sergisi

Arsuz´da faaliyette bulunan Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen Resim ve El İşleri Sergisi açıldı.

GÜNCEL 3.06.2019 09:40:36 0
Özel çocukların sergisi

Nesrin Geyik/İskenderun

 Serginin açılışı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in katılımıyla yapıldı. Orta ve ağır derecede zihinsel engelli çocukların eğitim gördüğü Arsuz Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yılmaz Yumuşak, etkinliğe büyükbir özveriyle hazırlandıklarının ifade etti.
İskenderun´daki bir AVM´deki serginin açılışına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakam adayı Ali Cemal Altınöz, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz Yumuşak ile özel eğitime tabi özel çocuklar ve aileleri katıldı. Açılış sonrası Kaymakam Yönden ve beraberindekiler, özel çocukların yetenekleriyle elde edilen el işi ürünlerin sergilendiği stantlar ve resim sergisini ziyaret ederek, sergiye çıkartılan ürünleri inceledi.
Serginin açılışında konuşan Arsuz Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Yumuşak, 'Okul Arsuz, İskenderun ve Belen´de ikamet eden Orta ve Ağır Düzeyde Zihinsel Engelli öğrencilerin eğitim aldığı devlet okulu. Okulda ilkokul, ortaokul ve lise düzeyine denk gelen; birinci, ikinci ve üçüncü kademe olarak adlandırılan 3 okul türü bulunmakta, toplamda 65 öğrenci eğitim almaktadır. Bu yönüyle üç ilçe içerisinde tek okuldur. Bu öğrencilere 26 öğretmen, 2 yardımcı hizmetli personel, 8 stajyer öğrenci, 5 rehber personel ve 5 servis şoförü olmak üzere toplamda 46 personel ile eğitim hizmeti vermekteyiz. Büyük ölçüde üçüncü kademe öğretmen ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen ve açılışını gerçekleştireceğimiz bu sergi bizim açımızdan üç nedenle önemlidir. Birincisi, imkân ve yeterli destek sağlandığında öğrencilerimizin neleri başarabileceklerini göstermek, ikincisi elde edilecek gelir ile okulun kapasite ve yeterliliklerinin arttırılarak öğrencilerin daha nitelikli bir eğitim almalarını sağlamak, üçüncüsü ise öğrencilerimiz ile ilgili toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmaktır' dedi.
Kermesin açılışını Arsuz Kaymakamı Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Güven, İskenderun Kaymakamı Yönden, Arsuz Milli Eğitim Müdürü Dönmez ile okulun iki öğrencisi tarafından yapıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22