Özel eğitim öğrencileri bitki üretimine başladı

EXPO 2021´de öğrencilerin ürettiği çiçekler de yer alacak. EXPO 2021 için özel eğitim gören öğrenciler, kendileri için kurulan serada bitki üretimine başladı

GÜNCEL 1.10.2020 19:15:07 0
Özel eğitim öğrencileri bitki üretimine başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB, 3. büyük organizasyon olarak kabul edilen EXPO 2021 hazırlıkları kapsamında yeni bir projeye daha imza attı. 23 Nisan-29 Ekim 2021 tarihleri arasında ‘Medeniyeler Bahçesi´ teması ile gerçekleşecek EXPO 2021´in hazırlıkları kapsamında HBB EXPO Akademiler Birimi Botanik Akademisi ekibi ve Ekinci Özel Eğitim Meslek Okulu ile işbirliği ile sera oluşturularak bitki üretimine başlandı.

EXPO ekibi tarafından oluşturulan serada incelemeler gerçekleştiren EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar ve EXPO Genel Sekreter Yardımcısı Musa Eskiocak öğrencilere bitkileri toprakla buluşturdu.

EXPO Genel Sekreteri İhsan Çakar, Öğrencilerin toprakla iyi bir enerji yakaladıklarını belirten Çakar, çalışma temposunun arttırılacağını kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdikleri çalışmaların öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu belirten Okul Müdürü Ahmet Açıkel, “Okulumuzda 9.sınıf ve 12. Sınıf öğrencilere eğitim vermekteyiz. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Öğrencilerimizin eğitim ve rehabilitasyonunu gerçekleştirmiş oluyoruz. Seramızda sukulent yetiştirmek üzere çalışma başlattık. Öğrencilerimiz çalışmalardan dolayı oldukça mutlular. Bu bizim için başlangıç oldu. Bu çalışmaların daha verimli geçeceğine inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Gerçekleştirilen çalışmanın öğrencilerin istihdamı açısında yararlı olacağını belirten Tarım Öğretmeni ve Ziraat Mühendisi Özlem Dal da “Öğrencilerimiz toprakla uğraşırken çok mutlular. Çocuklarımızı hayata hazırlamak ve rehabilitasyonlarını yapmak üzere buradayız. Çocuklarımız ile birlikte olmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04