´Özel güvenlik bölgesi´nde izinsiz çekime ´ceza´

Hatay sınırında belirlenen ve izinsiz girişi yasaklanan özel güvenlik bölgesinde çekim yapmak isteyen gazetecilere idari para cezası verildi.

HATAY 1.03.2018 10:11:26 0
´Özel güvenlik bölgesi´nde izinsiz çekime ´ceza´

 

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada şunlara yer verildi: 'Ülkemizin uluslararası hak ve yükümlülüklerinden doğan meşru müdafaa hakkı kapsamında, Afrin bölgesinde milli güvenliğimiz için tehdit oluşturan PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla 20 Ocak 2018 tarihinde ´Zeytin Dalı Harekâtı´ başlatılmıştır. Harekâtın ulusal ve uluslararası kamuoyuna doğru bir şekilde aktarılabilmesi için ilk günden itibaren Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü akreditasyonu ile basın temsilcileri Hatay´a gelerek görev yapmaya başlamışlardır. Harekât kapsamında sınır bölgesinde gerçekleştirilen birlik sevkiyatlarının güvenliği, askeri araç hareketlerinin milli güvenlik ve harekâtın stratejisi açısından gizlilik içerdiği herkesçe bilinen açık bir husustur. Bu çerçevede İlimiz sınır bölgesindeki bazı yerler Hatay Valiliği kararı ile birincisi 24 Ocak-07 Şubat 2018 tarihleri arasında, ikincisi 07-21 Şubat 2018 tarihleri arasında, üçüncüsü ise 21 Şubat-07 Mart 2018 tarihleri arasında Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilerek, buralara araç ve insan girişi yanında basın mensuplarının görüntü alması, röportaj ve yayım yapması yasaklanmış ve bu husus bütün kamuoyu ile paylaşılmıştır. Hal böyle iken kamu ve özel yayın kuruluşuna mensup bazı basın temsilcilerinin Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlere girdiği, görüntü aldığı veya yayın kaydı yaptığı güvenlik birimlerince tespit edilerek haklarında tutanak tutulmuş, konu adli makamlara iletilmiş ve kendilerine idari yaptırım uygulanmıştır. Bu konuda herhangi bir ayrım veya tolerans söz konusu değildir. İlde kamu düzeninin bir gereği olarak mevzuat çerçevesinde yapılan uygulama nedeni ile kamu kurumları ile kamu görevlilerini ayrım yapmakla itham etmek sağlıklı bir yaklaşım olmadığı gibi, idare tarafından belirlenen kurallara uymayan kişiler hakkında yaptırım uygulanması da hukukun bir gereğidir.'

TSK: Afrin´de 2.184 terörist etkisiz hale getirildi
Genel Kurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatına ilişkin dün yaptığı açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2.184´e ulaştığını bildirdi. Genelkurmaş Başkanlığından dün yapılan açıklamada, 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 101 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2.184 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' görüşüne yer verildi.
TSK, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından da 26 Şubat tarihinde, Türkiye-Suriye sınırında, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 638 kişinin yakalandığını açıkladı.
Hatay sınırında konuşlanan TSK birlikleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin´deki terör mevzilerini dün de, obüs topları ve çoklu roketatarlarla vurdu. Hassa ve Kırıkhan bölgesinden yapılan atışlar devam ediyor. sınır bölgesine askeri araç ve personel sevki de sürüyor.

'TSK, kardeşliği korumak adına Suriye´de'
Dörtyol´da düzenlenen bir seminerde konuşan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Afrin´de süren Zeytin Dalı Harekatını değerlendirdi. Toksoy, 'Türk milleti yüzyıllardır olduğu gibi bu coğrafyada bütün bölücü yıkıcı faaliyetlere karşı savaşıyor. Afrin; Musul gibi, Kerkük gibi misak-ı milli sınırları içindeki bir toprağımız. Bu gün fiili olarak Suriye toprakları içinde olsa da bin yıllık kardeşliğimizi korumak kollamak adına şanlı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz orada barışı ve huzuru sağlamak adına mücadelesini sürdürmekte' dedi

HBB´den helikopter ve füze alanı
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Suriye´nin Afrin bölgesinde TSK tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda mehmetçiğe destek olmayı sürdürüyor. HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´nın Akbaba, Erol Çavuş, Bayraktar, Sakız, Oğulpınar, Halepli, Sucu, Davutpaşa, Şark Hamamı, Zafer Toka, Curcurum ve Gültepe sınır karakollarında görev yapan askerlerin hareket hızını kolaylaştırmak ve arttırmak için araç filosunu bölgeye yol yapımı için gönderdi. HBB, bölgede, 35 kamyon, 3 dozer, 3 yükleyici, 5 ekskavatör, 3 silindir ve 4 greyder ile çadır, park yeri, yol iyileştirme ile tank ve topçu mevzileri çalışmalarının yanı sıra, karakol içi düzenlemeler, kamp alanı yapma, helikopter pisti, füze birliği için alan çalışmaları ve sınır ötesi yol açma çalışmaları gerçekleştirdi.

´Adalet ve barış tesis etmek için oradayız´
Antakya Belediye TV´nin canlı yayınına katılan AKP Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi İffet Polat, Zeytin Dalı Harekatını yorumladı. Polat, 'Bütün dünya şu anda Türkiye´yi takip ediyor, çünkü biz bu mücadeleyi ne kadar onurlu yapabileceğimizi, ne kadar büyük bir ciddiyet ve ahlakla yürütebileceğini gösteriyoruz. Afrin´de hiçbir sivilin burnunun kanamasına müsaade etmedik, çünkü bizim insan anlayışımız onlardan çok farklı. Biz adalet ve barış tesis etmek için oraya gidiyoruz. Bizim 3.5-4 milyon Suriyeli mültecimiz var onları güvenle evlerine göndermek için çok büyük mücadele veriyor. Allah onların yardımcısı olsun. Biz Suriye´nin huzura, barışa kavuşması için büyük bir mücadele verdiğimizi kanıtlamış durumdayız. Bütün dünya, uluslararası kurumlar, kuruluşlar, biliyor. Afrin operasyonunun barış operasyonu olduğunu ve insanları özgürleştirerek kendi evlerine döndürme üzerine yapılan bir harekat olduğunu anlamış olduklarını düşünüyorum. Allah Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Burada Hataylılar Mehmetçiğimize çok büyük destek veriyorlar, o yüzden Hatay´a, Kilis´e ne kadar teşekkür etsek azdır” değerlendirmesini yaptı.

Öğrencilerden Afrin şehitlerine dua
Belen´de İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi öğrencileri hatim indirdi, Afrin şehitleri için dua etti. Zeytin dalı Harekatı kapsamında Afrin´e düzenlenen operasyonla, sınır güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığını belirten öğrenciler, hatim indirmeyi ve duayı Tosyalı Camiinde gerçekleştirdi. Yöre halkının da katıldığı hatim duası, Belen Müftüsü Adem Cankurt, Belen İmam Hatip Lisesi Müdürü Sinan Alış, Belen İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mevlüt Oduncu´nun eşliğinde yapıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00