“Özel ve Tosyalı bir Ankara seferi yapmalı”

HBB Başkanı Lütfü Savaş, angus ithalatının adresine dönüşen İskenderun Limanıyla ilgili Milletvekili Özel ile Fatih Tosyalı´nın tavır koymasını istedi

İSKENDERUN 27.05.2020 16:17:52 0
“Özel ve Tosyalı bir Ankara seferi yapmalı”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun´dan devam eden angus ithalatıyla ilgili iktidar milletvekili ile belediye başkanının Ankara´da gereken temasları kurmalarını istedi.

Bir özel televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirme yapan HBB Başkanı Lütfü Savaş, angus ithalatının yarattığı çevre sorunlarına işaret ederek, sorunun iktidar tarafından çözülmesi gerektiğini söyledi. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel´in Ankara temaslarının sonuç vereceğini ifade eden Başkan Savaş, “Sayın iktidar milletvekili Abdulkadir Bey´in Ankara´da kredisi yüksek. Bu konuda kendisinin de İskenderun Belediye Başkanı Fatih Bey´in de tavır koyması gerekiyor. Ben muhalefet belediye başkanıyım ama Abdulkadir Bey ve Fatih Bey´in bir Ankara seferi yapması lazım” dedi.

“Görevini kötüye kullanan insanlardan uzak dururum”

Yeni seçilen ilçe örgütleri ile ilgili görüşmelerinin olup olmadığı konusunda soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Ben il veya ilçe örgütlerinin hiçbir şeyine karışmadım. Özgür ve özgün bir şekilde seçildiler. Benim hiç kimse ile problemim yok. Ama görevini kötüye kullanan kim varsa ben o insanlarsan uzak dururum. Biz randevu istediklerinde verdik ama gelmediler” dedi.

Normalleşmeye olumlu bakıyor

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgınının Hatay´daki durumuna değinen Başkan Savaş, “8-9 gün önce MKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi´nde servis yatan 2 hasta vardı. 20 gündür kentte yeni vaka olmadığı duyumların arasında. Çok şükür Hatay bu sıkıntıdan kurtuluyor gibi görünmekte. Ancak bu virüs bize çok şey öğretti. Bundan sonra herkes evrensel ve kişisel hijyen kurallarına uyarak yaşamına devam etmeli” diye konuştu. Normalleşme sürecine dair atılan adımları olumlu karşıladığını belirten Başkan Savaş, virüs sebebiyle yaşanan olumsuz ekonomik tablonun ülkeyi yıllarca geri götürmesine izin verilmemesinin önemli olduğunu belirtti.

Başkan Savaş bu zorlu zamanlarda askıda fatura uygulaması başlatarak ihtiyaç sahibi vatandaşların üzerindeki ekonomik yükü bir nebze olsun hafifletmeyi planladıklarını belirtti. Bunun yanı sıra binlerce vatandaşa market alışverişi yapabilecekleri Hataykart ve gıda kolisi yardımı yaptıklarını ifade etti.

Tarım Ticaret Merkezi için 200 dönüm arazi

Başkan Savaş Hatay´da tarıma destek olmak amacıyla tüm ilçelere yakın bir noktada Antakya 200 dönüm arazi aldıklarını ve bu arazi üzerine tarım ticaret merkezi yapmayı planladıklarını aktardı. Konuya ilişkin Başkan Savaş, şu bilgileri paylaştı: “Büyükşehir olarak Antakya OSB´nin girişinde tarım ticaret merkezi yapmak için 200 dönüm arsa aldık. Tam ortada aldık ki tüm ilçeler ulaşabilsin. Çünkü ileride çiçek üretip Hollanda pazarında satmak istiyoruz. Yükte hafif pahada ağır şeyleri de götürelim istiyoruz. Endüstriyel ürünlerimizi yapıp marka adı altında satmak istiyoruz. Tam ihaleye çıkacaktık dediler ki biz bunu bakanlık olarak yapacağız. Biz de bu yüzden yapımına başlamadık. Son yerel seçimden 8-9 ay sonra halleri ve otogarları ilçelere vermeye kalktılar. İktidar bu kanun tasarısını Kovid -19 salgını dolayısıyla meclise getiremedi. Böyle bir şey olacaksa ben neden merkezin yapımına başlayım. Ben oraya harcanacak olan parayı başka hizmetlere harcarım. İktidar ne yapacağına karar versin, biz de ona göre hizmet edelim. Hazırlamış oldukları taslakta birçok yetkiyi büyükşehirlerden almayı istiyorlar. Hatay´ı güçlü kılmak zorundayız. Hatay´da fitne çıkarmak hem halkımız için hem bizim için hem de ülkemiz için doğru bir şey değildir. Hatay´da bütünlüğü sağlamalıyız.”

EXPO kalıcı olacak

EXPO 2021 için inşaatların devam ettiğini kaydeden Başkan Savaş, “İskenderun bölgesindeki inşaatlar çok hızlı ilerliyor. Muhtemelen kasım ayında bitecek. Aralık ayında da Antakya - Defne üzerindeki inşaatlar biter. Ağustos ayının sonundan itibaren de yeşillendirmeye başlayacağız. Bazı konularda borçlanarak bazı zamanlar öz kaynaklarımız ile yapıyoruz. 2021´in 1 Nisan´ında EXPO´YU açmak üzere hazır tutacağız. 15 gün önce EXPO ekibi ile internet üzerinden güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Amacımız buraya insan gelmesi. Bizimki Antalya gibi olmayacak, birçok fonksiyon yükleyeceğiz. Orası 6 aylık değil; hem botanik, hem ticaret, hem kültürel, hem de gastronomi alanlarda hizmet etmeye devam edecek ” ifadelerine yer verdi.

“3 buçuk yıldır iktidarın kararını beklemekteyiz”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirmek istedikleri kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “3 buçuk yıldır iktidarın bu konudaki kararını beklemekteyiz. Defalarca ilgili bakan ile bu konuyu konuştuk. Hep izin vereceklerini söylediler. Armutlu merkezli bir yer, eski otogar, eski sanayi sitesi, eski itfaiyenin yeri ve 37 hektarlık olan Garnizon Komutanlığı´nın üstünden Bağrıyanık ve Alpagot mahallelerinin sonuna kadar olan bölgede proje yapmayı düşünüyoruz. En elzem olan olanı 37 hektarlık olan yerdir. 3 buçuk yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izin bekliyoruz. Meclisten arkadaşlarımız bize 100 milyonluk kredi desteği çıkarmak için izin verdiler ama ben 100 milyonu sadece bir yolu açmakla kullanmak istemiyorum. O bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirmek istiyoruz. İzmir Caddesi ile Kurtuluş Caddesi ile yatay yollar yapmak, oradaki evlerde yaşayan vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve güvenli evlerde yaşamaları için Narlıca´daki eskiden mera alanı ama vasfını yitirmiş olan 205 dönümlük arazide toplu konut ve sosyal alanlar oluşturalım istiyorum. Orada yaşayan insanlarımızı bu bölgeye taşıyalım ve modern bir şekilde yaşasınlar. Orada zemin heyelan alanı ve kaygan. Depreme dayanıklı ev yok ve hep ekleme yapılmış. Amacımız hem evlere fonksiyon kazandırmak hem de ihtiyaç sahibi insanlarımızın iyi şartlarda yaşaması” dedi.

“Barışık bir şekilde Hatay halkına hizmet ettik”

Başkan Savaş, “Devletimizin valisi ile memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Bunu da başarmakta gayret ediyoruz. Vefa Destek Grubunun kurulduğu ve personele ihtiyaç duyulduğu söylendi. Ne kadar kişi istedilerse verdik. Bu hizmet Hatay halkına yapılıyor. Vali Bey hükümetin ve bakanların temsilcisidir. Ama devletin de temsilcisidir. Ben devletimin temsilcisi olarak saygı duyarım. Biz ilk günden beri birlikte barışık bir şekilde Hatay halkına hizmet ettik. Vali Bey´i burada rakip değil hizmet için paydaş ve devletimizin temsilcisi olarak görüyoruz. Muhalefet belediye başkanıyız diye Sayın Valimiz ile kavga edecek durumumuz yok” dedi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29