“Özgecan´ı unutmadık”

Ölümünün 5. yılında anıldı;

GÜNCEL 12.02.2020 11:19:23 0
“Özgecan´ı unutmadık”

İskenderun/SES

Mersin´in Tarsus ilçesinde, 11 Şubat 2015´te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ölümünün 5. yılında Hatay´da da anıldı.
CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz, Özgecan Aslan´ın, kadına yönelik şiddetin sembolü haline geldiğini belirterek, “Hepimizin ortak dileği, Özgecanlar ölmesin idi. Her 11 Şubat´ta yüreklerimiz şiddete uğrayarak ölen kadınlarımız için yanıyor” dedi.
Toplumun her kesimine sinen şiddetin, fiziksel olarak güçsüz görülen çocuklar ve kadınlar üzerinde yoğunlaştığını kaydeden Leman Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhuriyet değerlerinden, cumhuriyet felsefesinden uzaklaştıkça, insani değerler sistemi yozlaştıkça, kadın ve çocuk kimsesiz kalmaktadır. Ülkemizde çağdaş bir toplum olmamızı sağlayan bilimsellik ve laiklikten, halkçılık ve devletçilikten uzaklaştıkça toplumu bir arada tutan yapı taşları zarar görmektedir. Medya üzerinden topluma sunulan bireyci, çıkarlar üzerine kurulan, maddi değerleri öne çıkaran yaşam felsefesi insanları yalnızlaştırıp, bireyselleştirmektedir. Aile değerleri hafife alınmakta,insani değerler göz ardı edilmekte, insanın insana sevgi ve saygı ile yaklaşımı alay konusu olmaktadır. Şiddet, tüketim, gericilik ve bölücülüğü besleyen kapitalist zihniyete karşı bütün kadınlar toplumda birlikte güç yaratarak karşı koyabiliriz. Ülkemizin çağdaş cumhuriyet değerlerinin, emperyalizm tarafından içeride ve dışarıda saldırıya uğradığı, ateşle sınandığı bu zor günlerde kadınların farkındalığına, birlik ve beraberliğine her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Şiddete karşı mücadele ancak örgütlü olmakla mümkündür. Bunun için, vatan ve millet sevgisi taşıyan, Atatürkçü değerlerle mücadele eden tüm kadınları cumhuriyet devrimlerine sarılmaya davet ediyoruz.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00