“Özgürlük mücadelesi Hatay devleti ile başladı”

Türk Askeri´nin Reyhanlı´ya girişinin 78. yıldönümü dün düzenlenen törenle kutlandı.

11.07.2017 11:11:21 0
“Özgürlük mücadelesi Hatay devleti ile başladı”

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 8 Temmuz´u Türk askerinin Albay Şükrü Kanatlı komutasında Reyhanlı´ya girişinin onur günü olarak adlandırdı. Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasıyla başlayan, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törene; Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı Özgür ÇET, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı Akparti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Belediye Meclis üyeleri, Protokol üyeleri, daire ve kurum müdürleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Hatay ve Reyhanlı´nın 20 yıl Fransızların işgali altında kaldığını, bu işgal sırasında Reyhanlı halkının tda Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşadığını ve özgürlük mücadelesi verdiğini belirtti.
Halkın Türk Devleti bünyesinde var olma inancının hiçbir zaman kaybolmadığını, bu sürecin Tayfur Sökmen´nin Devlet Başkanlığı´nda, 2 Eylül 1938 yılında Bağımsız Hatay Devleti´nin kurulması ile başladığını anlatan Şanverdi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hatay Devlet Meclisi Türkiye Cumhuriyeti´ne ilhak kararı ile 23 Temmuz 1939´da Hatay adıyla bir vilâyet olarak Türkiye Cumhuriyeti´ne katılmıştır. Bu milat bize, 78 yıldır demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı gururunu yaşatmıştır. Reyhanlı halkı olarak, atalarımızdan miras, şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu toprakları her zaman olduğu gibi milli birlik ve beraberlik duygusu ile sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Ondan bir parça koparma düşüncesinde olanlara karşı canımız pahasına müdafaa edeceğimizi üstüne basarak söylüyoruz.”
Kutlama etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, meclis üyeleri ile birlikte Garnizon ve 4. Hudut Bölüğünü ziyaret ederek, Bölük Komutanı Piyade Yüzbaşı Özgür Çet´e günün anısına plaket verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00