'Özgürlük Yürüyüşü' 5’inci gününde

TİP’in, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" beşinci gününde sürüyor.

SİYASET 5.10.2023 15:27:00 0

Türkiye İşçi Partisi (TİP), tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay'ın tahliye edilmesi talebiyle 1 Ekim'de Hatay’dan Ankara’ya "Özgürlük Yürüyüşü" başlattı. Beşinci gününde İskenderun’dan başlayan yürüyüş Dörtyol ilçesinde sonlandırılacak. Yürüyüş bugün, eğitim emekçileri ve Hatay’da iyileştirilmiş koşullarda öğrenim göremeyen binlerce genç ile çocuk için gerçekleştiriliyor. 

‘EĞİTİM VE ÖĞRETİME DİKKAT ÇEKECEĞİZ’

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüş öncesi açıklamasını Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ve Hatay Tabip Odası'ndan Dr. Behçet Eşkili ile birlikte gerçekleştirdi.

TİP Genel Başkanı Baş, eğitim emekçileri ile Hatay’da halen iyileştirilmiş koşullarda öğrenim göremeyen binlerce genç ve çocuk için yürüdüklerini belirterek, “Her gün özellikle bir konuyu, yurttaşlarımızın yaşadığı bir sıkıntıyı gerçekleştirmeye çalışıyorduk. Bu gün deprem bölgesinde eğitim ve sağlık konusuna dikkat çekeceğiz. Yaşanan aksaklıkları ve ihtiyaçları tespit etmeye ve durumu sizlerle paylaşmaya karar vermiştik. Bu gün Eğitim Sen ve Türk Tabipler Birliği yanımızdalar. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÜNSAL: BESLENME, TEMİZLİK VE GIDA SORUNU VAR

Depremde hayatını kaybeden eğitim emekçilerini anarak konuşmaya başlayan Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ise eğitim emekçilerinin geçim derdine düştüğünü, deprem sonrası barınma sorununun daha da derinleştiğine işaret etti. Çadır ve konteynerlerde yaşayan öğrencilerin beslenme, temizlik ve gıda sorunları yaşadığını aktaran Ünsal, "Çocuklarımıza her gün bir öğün yemek istiyoruz. Bu kampanyamızı her gün devam ettiriyoruz" dedi.

TABİP ODASI’NIN TALEPLERİ

Hatay Tabip Odası'ndan Dr. Behçet Eşkili de sağlık emekçilerinin barınma ihtiyaçlarının giderilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.  Yıkılan ve yağmalanan aile sağlığı merkezlerinin tekrar yapılmasını isteyen Eşkili, taleplerini şöyle sıraladı: “Hatay normal hale dönene kadar çalışılan her yıl için en az 3 ay yıpranma payı verilmeli. Hatay normale dönene kadar sağlık emekçileri sayısı, depremden önceki sayının 2 katına çıkarılmalı. Hatay'da bir an önce ikinci basamak hizmetlerin tam ve eksik bir biçimde sunulması için başta ameliyathanelerde ameliyatların yapılması olmak üzere hastanelerin ekip ve ekipmanlarıyla yapılandırılması sağlanmalı. Her mahalleye psikososyal üniteler açılmalı, psikolog ve psikiyatristlerin sayısı artırılmalı. Halk sağlığı açısından hayati değer taşıyan koruyucu hekimlik önlemleri ivedilikle sağlanmalı. Örneğin ilçe sağlık müdürlükleri, hastaneler ve bazı mahallelerde aşılama istasyonları kurularak, eksik aşılı çocukların aşıları tamamlanmalı. Çocuklarda ve gençlerde beslenme eksikliği durumuna karşı okullarda, besin değeri yüksek ürünler ücretsiz verilmeli. Okul öncesi çocukların ve bebeklerin takipleri yapılmalı ve ona göre beslenme programı düzenlenmeli. Halkın temiz suya erişiminin kolaylaştırılması sağlanmalı. Çadırlar acilen, konteynerler de en kısa zamanda kaldırılarak, prefabrik evlerin yerleştirilmesi sağlanmalı. Hastane sevklerinin hızlı bir şekilde yapılabilmesi için ambulansların geçerken çok zaman harcadığı Belen Geçidi yerine Antakya'nın tünellerle İskenderun Otoyolu'na bağlanması sağlanmalı."
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19