'Özgürsoy Hatay milletvekilimiz'

24 Haziran seçimlerinde Hatay milletvekili seçilen Hüseyin Yayman, Samandağ´da dün partisinin düzenlediği toplantıda, AKP 5. sıra adayı Sabahat Özgürsoy Çelik´i Hatay milletvekili olarak tanıttı.

GÜNCEL 29.06.2018 11:36:42 0

Akın Bodur

 MHP´nin İbrahim Gül´ün milletvekilliği için İl seçim Kuruluna yaptığı itiraz sürerken, Yayman, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, belediye başkanları ve MHP Samandağ ilçe başkannın da katıldığı toplantıda, yanında oturan AKP 5. adayı Sabahat Özgürsoy Çelik´i 'Hatay´ın ilk hanım vekili' olarak tanıttı. MHP´nin İskenderun´da yaptığı itiraz üzerine açılan dokuz sandık torbasından yapılan incelemede AKP´den 7 oy silinirken, Belen´in kırsal kesimindeki 40 sandıkta ise oylar değişmedi. Hatay´ın 15 ilçesindeki tüm oyların yeniden sayılmasını talep eden MHP, itirazı reddedilen seçim kurulları kararları üzerine Hatay İl seçim Kuruluna itiraz etti.

AKP´den Samandağ´da toplantı
AKP Hatay il ve Samandağ ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen ve yöredeki sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri ile muhtarlar, belediye başkanları ve MHP ilçe başkanının da katıldığı Hıdırbey mahallesinde, Türk bayrağının asıldığı Musa Ağacının önündeki alanda yapılan toplantıda konuşan Hatay´ın yeni milletvekili Hüseyin Yayman, 'Arkamızda Ay-Yıldızlı bayrağımız dalgalanıyor. Önünde durduğumuz ağaç, bin yıllık Musa Ağacı; Hz. Musa´nın bölgeye gelmesini simgeliyor. Bizim kardeşliğimiz de birliğimiz de; Hatay´ın birliği ve beraberliği de bu ulu çınar ağacı gibi birdir, yücedir ve kutludur. Kim ne derse desin, hangi fikri, hangi nifak tohumlarını ortaya atarsa atsın, Hatay birdir, Hatay beraberdir, Hatay Ay-Yıldızın, Türkiye´nin, Recep Tayyip Erdoğan´ın yanındadır' dedi.
Yanında oturan AKP 5. sıra adayı Sabahat Özgürsoy Çelik için de 'Hatay´ın ilk hanım vekili Sabahat Özgürsoy Çelik de burada' söyleminde bulunan Hüseyin Yayman, Samandağ halkına teşekkür etmek için yörede toplantı yaptıklarını, kendilerine oy veren, vermeyen herkese teşekkür ettiklerini ifade etti. Yayman, 'Bize oy versin vermesin, destek versin vermesin, Samandağ halkına teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun onlardan. İşte Ak Parti farkı bu, Recep Tayyip Erdoğan siyasetinin farkı budur. Seçim bittiği andan itibaren milletimizin arasındayız. Şimdi hizmet vakti, diyerek çalışmalara başladık' diye konuştu.

Yayman: Samandağ, turizm bölgesi ilan edilecek
Önümüzdeki günler Samandağ için büyük müjdeler ve projeleri olduğunu olduğunu anlatan Yayman, 'Samandağ Turizm Bölgesi olacak. Turizm bölgesi ilan edilecek, oldu, Samandağ´a hayırlı olsun. Hatay´ın ilk kültür merkezi Samanda´a yapıldı. 12 milyon liraya mal oldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığım döneminde açılışı yapıldı. Yeni dönemde de birçok proje yapılacak. Titüs Tünelini UNESCO´nun geçici koruma listesinde, biz bunun kalıcı listeye alınması için çalışma başlattık. Bölgedeki turizm destinasyonuyla ilgili Samandağ için daha çok çalışacağız. Samandağ´a hükümet konağı, adliye binasının yapılması, mevcut hastanenin büyütülerek yatak sayısının arttırılması için bakan yadımcıları, müsteşar ve müsteşar yardımcılarıyla görüştüm' değerlendirmesini yaptı. Samandağ deyince akla birlik ve beraberliğin geldiğini, kendilerinin de millete hizmetkar olmaya gelen Recep Tayyip Erdoğan´ın yol arkadaşları olduğu ifade eden AKP´li Yayman, siyasetteki temel ilkesinin ´insanı yaşat ki devlet yaşasın´ anlayışı olduğunu belirtti ve Hatay´ı bir tarih, kardeşlik, medeniyetler ve barış şehri olarak niteledi. Şayman´ın Samandağ´ın turizm bölgesi ilan edileceğini ifade ettiği Samandağ, ilk kez 1994 yılında turizm bölgesi ilan edildi daha sonra bölge üzerine 90´lı yılların ortaları ve 2000´li yılların başlarında değişiklik yapıldı. Samandağ bölgesinin halen turizm bölgesi olduğu biliniyor.

MHP itirazlarını yaptı
MHP, Hatay´da ikinci milletvekilliğini kazanmak, yurtdışı oylarının illere yansıtılması sonrası milletvekili seçilemeyen İbrahim Gül´ün milletvekili olabilmesi için Hatay İl Seçim Kuruluna itirazını yaptı. Milletvekilliğini yurtdışı oylarıyla kaybeden MHP´li Gül, dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Seçim sonuçlarına yaptığımız itirazlar devam ediyor. Hatay İl seçim Kurulu Başkanlığana 11 ilçemiz için tüm sandıkların açılmasına dair yaptığımız başvuruların sonucunu en geç yarına kadar verilecektir. İl seçim kurulu kararı ne olursa olsun, bir sonraki aşama olan YSK´ya müracatımızı yapacağız. Elimizde somut delil ve veriler var. Hatay halkından bizlere ve kendi iradelerine sahip çıkmasını istiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00