Pac Meydanı projesinde sona doğru

İlk kazmanın 2017 1 Temmuz´da vurulan ve 210 günde tamamlanacağı açıklanan, halk arasında Pac Meydanı Projesi olarak bilinen İsmet İnönü-Tayfur Sökmen Birleştirilmiş Entegre Battı Çıktı Projesi´nin tamamlanma aşamasına geldiği bil

İSKENDERUN 18.05.2018 10:42:55 0
Pac Meydanı projesinde sona doğru

Sadet Berkyürek/İskenderun

Kent trafiğini yüzde 30 oranında rahatlatacağı beklentisiyle Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) tarafından başlatılan projenin kapsamındaki yolların asfaltlama öncesindeki çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi.
HBB´den yapılan yazılı açıklamada, “Vatandaşlara sağlıklı, güvenli ve kolay ulaşım imkânı sağlayacak projenin hayata geçmesine sayılı günler kala çalışmalarına hız veren HBB ekipleri, dev projenin en kısa sürede tamamlanarak Hatay halkının hizmete sunulacağını ifade etti” denildi.
‘İskenderun kent merkezinden sağlanan transit geçişin rahatlatılması ve vatandaşın ulaşımının daha güvenli sağlaması´ için yapıldığı belirtilen İskenderun Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasındaki projenin kent içine giriş ve ulaşımda yaşanacak sıkıntılar için kent sakinleri ve bölge esnafından 7 aylık süre istenmişti. 210 günde tamamlanacağı açıklanan projede 11. aya girilmiş durumda.
Transit ulaşımı öncelikli hale getiren, motorsuz araçların ulaşımının gözetilmediği Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Bulvarı arasında entegre battı çıktı ulaşım projesinde ilk çalışma 1 Temmuz Cumartesi günü başlatılmıştı. Araç geçişleri, 30 Haziran Cuma günü geceyarısından itibaren yeni güzergahlar üzerinden verilmeye başlanmıştı.
Kentin en işlek noktalarında ana artelleri zaman zaman kitleyen proje dolayısıyla Muammer Aksoy Caddesi ile Pınarbaşı, Şehit Pamir, Ulucami Fener caddeleri ile Feyezan Kanalı üzerinden yeni bağlantı ile ulaşım rahatlatılmaya çalışılmıştı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21