Pac projesi başladı

Pac ile Tayfur Sökmen arasında yapılacak Battı Çıktı Entegre Projesi´nin ilk fore kazıkları çakıldı. Fore kazık sistemi uygulaması altyapı tesisleriyle ilgili keşif kazısı ile birlikte yürütülüyor.

8.07.2017 09:27:44 0
Pac projesi başladı

Sadet Berkyürek/İskenderun

Pac Meydanı ve Ulucami kavşaklarında transit araç trafiği akışını rahatlatacak, Tayfur Sökmen kavşağını da içine alan battı çıktı projesinde ilk kazma vuruldu. Fore kazık uygulaması başlatılan projede altyapı tesisleriyle ilgili keşif kazısı da birlikte yürütülüyor.

Pac Meydanı Battı-Çıktı” projesinde fore kazık çalışması başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri altyapıda yer alan su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz ve internet hatlarına yönelik keşif kazısı olarak adlandırılan fizibilite çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Yapılan yazılı bilgilendirmede altyapı tesislerine ilişkin çalışmanın projenin ilk adımını oluşturan fore kazık uygulamasıyla birlikte ilerlediğini kaydetti.

keşif kazısı tarihi eseri kapsıyor mu?
Alan çalışmasında takiplerin yakından yürütüldüğünü ifade eden yetkililer, denetimlerin de sürdürüldüğünü belirtti. Trafiğe kapatılarak keşif kazısının başlatıldığı bölgenin üstünde kalan bölgede tarihi kale ve liman kalıntılarının da yeralması keşif kazısında tarihi eser ya da tarihi yapı kalıntısına yönelik hassasiyetin gözetilmesi gerektiği de ifade ediliyor.

Ulaşım alternatif yollarla
Bilindiği gibi 1 Temmuz´dan itibaren Pac Meydanı ile Tayfur Sökmen Caddesi arasında ulaşımın durdurulduğu kentte geçişler yeni güzergahlar üzerinden başlatılmıştı. Muammer Aksoy Caddesi ile Pınarbaşı, Şehit Pamir, Ulucami Fener caddeleri üzerinden yeni bağlantı yolları İskenderun´da taşıyıcı kooperatifleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Hatay Büyükşehir Zabıta ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi yetkililerinin katılımıyla tartışmaya açılmıştı.

Güzergahtaki esnafın kayıplarına nasıl yaklaşılacak?
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de evsahipliğinde gerçekleşen tanıtım toplantısında Projenin İskenderun´un kalbi noktasında bir bölgeye, Pac Meydanı´na yapılmasının geniş bir vatandaş ve esnaf grubunu ilgilendirdiğini belirtmiş, ancak proje ile ilgili yeterli bilgilendirme yapılmadığı yönünde eleştiri yöneltmişti.
Proje ile ilgili bir başka eleştiri ise güzergah üzerindeki esnafın durumu. Proje, kentin en işlek noktalarında 8 ay süre ile yaşamı alt-üst edecek. Battı Çıktı´nın gerekliliğine dikkat çekilirken, çalışmanın yürütüleceği güzergahta esnafın yaşayacağı kayıpların telafisine ilişkin öne konulan bir çalışmanın bulunmadığını işaret ediliyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00