'Paralarımız faize akmaya devam ediyor'

Saadet Partisi (SP), Hatay il divan toplantısını, video konferans yöntemiyle yaptı.

GÜNCEL 23.12.2020 16:10:43 0

İskenderun/SES

 Koronavirüs verilerinin Hatay´da artması ve son günlerde getirilen yeni yasaklarla beraber, yüz yüze toplantılara ara verdiğini belirten SP il yönetimi, Aralık ayı il divan toplantısını video konferans yönetimiyle gerçekleştirdiğini kaydetti.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç´ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Mustafa Eğe, il yönetimi, ilçe başkanları ve partililer video konferans yönetimle bağlandı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç, 50 yıllık Milli Görüş hareketinin ülkeye katkılarını anlattı ve 'Ahlak maneviyat olmadan, faiz sistemi bitmeden, İslam birliğini kurmadan (şahsiyetli dış politika olmadan) ve üretmeden ayağa kalkmamız mümkün değil” dedi.
Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar hakkında da değerlendirmede bulunan Tongüç, '2021 bütçesinden 179 milyar sadece faiz ödenecek. Hharıl harıl faizcilik devam ediyor. Paralarımız faize akmaya devam ediyor. 2021 bütçesinde yatırıma ise 104 milyar civarında ayrılmış' diye konuştu. Tongüç, 'Bugün dünyanın hali ortada. Bu toplantıları Libya´da, Suriye´de, Irak´ta yapma imkanı kalmadı. Bu musibetler göz göre devam ederse gideceği yer budur. Geçmişte bu milleti uyandırma, milletin maddi ve manevi derdine derman olduysak, bugün bu vazifemiz devam ediyor. Bizim olduğumuz yerde hayırdan başka bir şey çıkmaz. Vazifemiz gücümüzün yettiği kadardır. Üzerimize düşen vazifeleri görevleri yerine getirmiş olalım, reçete belli illa biz uygulayalım demiyoruz. Erbakan hoca “gözünüzü dizinizi kırmadan bu kapıya gelin” derdi. Umarım daha büyük sıkıntılar yaşamadan bu reçete uygulanır ve hep birlikte kurtuluruz' diye konuştu. SP Hatay İl Başkanı Eğe de ilçe başkanlarından pandemi sürecinde başta hasta kardeşlerimiz olmak üzere 65 yaş üstü vatandaşlarımıza gerek telefonla arayıp hal hatır sormak, gerek yardımlarına koşarak ve dua ederek yanlarında olmalarını istedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23