Parlar: Zarar verenler cezalandırılmalı

Hatay Dörtyol´da Karakese Mahallesi´nde yol kenarındaki duvara belediye tarafından yerleştirilen, içinde Atatürk´ün fotoğrafı, Türk bayrağı ve 'Milli Mücadelede ilk kurşun 1918´de Dörtyol Karakese´de atılmıştır' yazısının yer al

HATAY 29.07.2022 18:47:48 0
Parlar: Zarar verenler cezalandırılmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, Hatay´ın Dörtyol ilçesinde yol üzerindeki Milli Mücadele kahramanlarının resim ve fotoğraflarının tahrip edilmesini kınadı. Vatandaşların kullanılan siyasi dil sebebiyle kutuplaştırıldığını, kin ve düşmanlığa sevk edildiğini belirten Başkan Parlar, “Milli değerlerimize zarar verenler en ağır şekilde cezalandırılmalı' dedi.

Kendini bilmez kişilerin, bazı siyasilerden cesaret alabildiğini savunan Başkan Parlar, 'Bugün üzücü bir haberle karşılaştık. Milli mücadelenin ilk ayak sesi olan Hatay Dörtyol ilçesindeki Milli Mücadele anıtına kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Fotoğraflarda ciddi derecede hasar var. Fakat önemli olan bir diğer hususta bunu yapan kişi ya da kişilerin hangi cüretle bunu yapabiliyor olması. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun sorumlusu aslında halkı kin ve düşmanlığa sevk edenler ve bu tür olaylarda failleri cezasız bırakanlar ya da az ceza ile olayın üstünü kapatmaya çalışanlar. Fakat biz asla buna müsade etmeyeceğiz. Bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler acilen yakalanmalı ve en büyük cezaya mahkum edilmeli. Bu da tarih bilmez cühela insanlara ders niteliğinde olmalı' şeklinde konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19